Säkerhetsföretaget Fireeye meddelade i går att hackare aktivt utnyttjar ett nyupptäckt säkerhetshål i IE10. Microsoft gick senare ut med en bekräftelse och uppger att företaget undersöker saken.

– Microsoft är medvetet om att det just nu utförs attacker mot Internet Explorer, specifikt mot användare som kör IE10. Vi undersöker saken och kommer att vidta nödvändiga åtgärder för att skydda våra kunder, uppger en talesperson för Microsoft.

Det nya säkerhetshålet upptäcktes endast två dagar efter att Microsoft täppte till 24 säkerhetshål och buggar i Internet Explorer, varav 15 gällde IE10. De nya attackerna utnyttjar ett säkerhetshål som inte täpps till i den senaste uppdateringen, vilket betyder att webbläsaren är sårbar även om du installerat de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Enligt Fireeye utgör säkerhetshålet en stor risk då det går att ta kontroll över en användares dator endast genom att bädda in skadlig kod på en webbplats.

attacker ie10

Siffror från mätföretaget Net Applications visar att IE10 förra månaden stod för 15,9 procent bland alla versioner av Internet Explorer, vilket motsvarar cirka 9,3 procent av alla internetanvändare världen över.

För att skydda dig till dess att en säkerhetsuppdatering finns tillgänglig bör du uppdatera till IE11 eller använda en alternativ webbläsare som Firefox eller Chrome.

IDG News