Testredaktör Mattias Inghe tar sig en första titt på Blackvue DR500GE-HD, innan vi skickade den till testaren.

Bilkameran Blackvue DR500GE-HD kan enklast beskrivas som en bilmotsvarighet till ett flygplans ”svarta låda”. Genom att filma kontinuerligt när du kör och undan för undan spara ned filmerna som mp4-filer på ett micro sd-kort ger den dig möjlighet att få fram en hel del info om vad som skett under din biltur.

Blackvue DR500GW-HD

Användarvänlighet
Att installera och använda DR500GE-HD är föredömligt enkelt. Klistra fast den på insidan av vindrutan bakom backspegeln, koppla in i cigarettändaruttaget och du är igång och filmar! Tack vare att kameran är utrustad med inbyggt wifi kan du sedan mycket smidigt pilla med kameravinklar och inställningar direkt i bilen via en app i din smartphone (Android eller IOS). Via samma wifi kan du också se både inspelat material som finns lagrat på minneskortet och en livebild.

Funktioner
Den främsta informationen är förstås att du kan få fram rörliga bilder på allt som skett framför motorhuven i full hd (1080p). Men tack vare den inbyggda gps:en kan du även få fram din bils exakta position och hastighet vid ett visst klockslag. Även ljudinspelning kan göras då DR500GE-HD också är utrustad med en mikrofon.

Blackvue DR500GW-HD gränssnitt
Informationsrikt. Med det medföljande programmet kan du detaljstudera dina inspelade filmer från bilturen.

Även om det är förvånansvärt kul att sitta och titta på filmerna från bilturen bara för nöjes skull (som en slags surrealistiska semesterfilmer) är det tänkta användningsområdet förstås att kunna få svar på (och bevisa) skuldfrågan om det uppstår en krock eller någon annan incident när du är ute och kör. Vem var först in i rondellen? Lade föraren i bilen snett framför dig ut blinkers innan det var dags att svänga in i ditt körfält? Stod den där gångtrafikanten och gömde sig bakom ett träd innan den oförsiktige plötsligt hoppade ut på övergångsstället mitt framför din bil? Filmerna har svaret!

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning