Har du varit ute och rest och är nu hemma med sisådär 100 bilder eller så i kameran eller mobiltelefonen? Låt dem inte bara bli liggande där, gör något roligt av dem i stället!

Läs också! Stor lista: 25 bästa fotoapparna för mobilen

xnview fotoprogram bildredigering

1. Xnview

Ett enkelt men ändå kraftfullt bildbehandlingsprogram som har stöd för över 400 olika bildformat, bland annat jpeg, tiff, gif och bmp. Förutom ren bildbehandling kan du med Xnview skapa bildspel, ta skärmdumpar, skapa tumnagelbilder och mycket annat. Genom ett stort antal filter kan du dessutom lägga till en massa effekter till dina bilder.
Hämta programmet gratis här.


Photoshop Lightroom bild redigering gratis

2. Adobe Lightroom

Adobe Lightroom är ett populärt proffsprogram för att redigera och organisera sina bilder på datorn. Tillverkaren Adobe dock även släppt en mobilversion, som i sin grundform är gratis.

Fördelen jämfört med andra fotoappar är att du har fler avancerade funktioner för att exempelvis justera vitbalans, färgtemperatur och mättnad. Beroende på mobiltelefon kan du även arbeta med bilder i proffsformatet raw.

Ladda ned till Android
Ladda ned till Iphone
Ladda ned till Ipad


Zoner Photo Studio

3. 3. Zoner Photo Studio
Zoner Photo Studio är ett mycket kompetent bildbehandlingsprogram som är lätt att komma igång med och trevligt att jobba i.
Hämta programmet gratis här.


Poster Forge

4. Poster Forge

Affischer kan vara kul att ha på fester, födelsedagar och liknande. Och med Poster Forge är det en barnlek att skapa dem. Det finns flera olika teman att välja på, och texter och bilder väljer du själv.
Hämta programmet gratis här.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning