Vi fick en titt på LG G Flex på CES-mässan tidigare i vinter. Här är hans första intryck.

LG G Flex har ärvt väldigt mycket från flaggskeppet G2. Knapparna sitter på baksidan. Knock On-funktionen är närvarande. Det är nästa samma hårdvara, och gränssnittet är detsamma. Det som är speciellt med G Flex är att den är böjd. Eller krökt. Som en banan. Varför?

Designen
LG själva har ett gäng svar på denna fråga. Tittar du på film kommer alla skärmens pixlar vara lika långt från ditt ansikte. Telefonen är kurvad efter ditt ansikte vilket gör det bekvämt att prata i telefon, plus att mikrofonen kommer lite närmare din mun. Sedan är det bekvämare att scrolla på telefonen då du gör en mer naturlig rörelse när du drar fingret över den krökta skärmen.

LG G Flex
Det är en minst sagt säregen syn att de en börd lur. Enligt LG ska det bara bra för att scrolla och för att titta på film, bland annat.

Men vi tror att den enda anledningen är att LG faktiskt kan göra en böjd telefon. Och endast därför byggde LG en böjd telefon.

LG har slängt in en bonusfunktion i denna konceptlur. Telefonens baksida är en självläkande sådan. Skrap från nycklar eller naglar kan läkas efter bara några minuter. Djupare jack kan tyvärr inte fixas. Den självläkande baksidan gör att telefonen ser fräsch och ny ut under en längre tid.

Bildskärmen
Skillnaderna mellan G Flex och G2 är få. Bortsett från att skärmen är böjd så är den också större. 6 tum, medan G2s ligger på 5,2. Om upplösningen var oförändrad så hade vi blivit glada. Men så är det inte. LG G Flex har endast 1 280 x 720. Detta gör att antalet pixlar per tum ligger på det lite väl låga 244 ppt. Detta är dock inte hela världen då den lägre upplösningen gör livet lite lättare för systemkretsen och på så vis ger dig mer batteritid. Men en display med full hd-upplösning hade verkligen inte skadat. Speciellt med tanke på att det är en skärm på 6 tum.

Att använda en telefon med en böjd skärm är en konstig upplevelse. Att scrolla på skärmen är till en början ovant, men efter ett tag är det riktigt skönt. Betydligt skönare än att scrolla på en platt skärm. Men tyvärr tar bekvämligheterna med en böjd skärm slut där. Phablets har en tendens att ligga obekvämt i fickan, men då Flex har en böjd kropp gör den extra obekväm. Filmtittande är också trevligt, men skillnaden att titta på film på en krökt skärm jämfört med en platt phablet är marginell. Så pass att det inte ens är motiverat.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning