Därför bloggar vi!

blogg wordpressGun Svensson
Pensionär

farmorgun.blogspot.se
– Det ger mig en osökt anledning att hänga med i utvecklingen samt delta i samhällsdebatten. För mig – änka sedan många år – har meningsutbytet på nätet blivit ett ­substitut för alla de samtal som jag och min man hade när vi läste våra morgontidningar och lyssnade på radion eller tittade på tv. Har under vägen blivit aktiv i Piratpartiet, som tydligt står upp för skyddet av vår integritet samt ett öppet och fritt internet.

blogg wordpressPer Axbom
Webbstrateg

www.axbom.se
– I grund och botten älskar jag att dela med mig av min kunskap, eftersom det ger mig så ­oerhört mycket tillbaka. Det är dialogen som följer, med allehanda instick, insikter och invändningar som gör att jag utvecklas, blir bättre och drivs till att utmana mig själv och andra. Möjligheten att prata gränslöst med hela världen gör mig faktiskt snurrig av glädje ibland.

blogg wordpressConny Norén
Pappa

www.cotor.se
– Jag bloggar om vår adoptionsresa till Colombia. Det började som en reseblogg men utvecklades till att handla mer om känslorna och hur jag upplever den nya rollen som pappa till en sprallig, nybliven femårig flicka. Det blir stundtals väldigt personligt, jag lämnar ut mycket mer om mina egna tankar än vad som var meningen från början, men det är lite tera­peutiskt. De som följer bloggen uppskattar ärligheten och öppenheten i det jag skriver.

Fakta

Svårighetsnivå: Medel.
Program: Wordpress.
Tid: 2 timmar.
Det här behöver du:

  • En Wordpress-blogg.

Det här lär du dig:

  • Hitta uppslag och skriva lyckade bloggposter.
  • Skaffa dina första besökare.