HP meddelade i går att företaget löst två av de största problemen med dagens 3d-skrivare och kommer att gå ut med ett meddelande om hur företaget kommer att satsa på tekniken någon gång i juni.

– Det är mycket snack om 3d-utskrifter, men dagens lösningar dras med två stora utmaningar, säger HPs vd, Meg Whitman.

Ett av problemen är att de är på tok för långsamma och enligt Meg Whitman kan de jämföras med att titta på is som smälter. Det andra problemet är att kvaliteten på utskrifterna inte är så bra som de borde vara.

– Vi tror vi har löst båda dessa problem och vi kommer att göra ett stort tillkännagivande i juni där vi beskriver hur vi kommer hantera det här området, säger Meg Whitman.

Det betyder inte att HP kommer att visa upp några produkter i juni, men antagligen kommer företaget avslöja sina planer och vad som kan förväntas i framtiden.

Enligt Meg Whitman kommer HP att satsa på företagsmarknaden inom 3d-utskrifter först. För konsumentmarknaden kommer kundernas första kontakt enligt Meg Whitman antagligen att bli via en leverantör, som exempelvis Fedex, där kunderna kommer att kunna beställa utskrifter.

IDG News