Facebook meddelade i går att företaget köper upp Oculus VR för två miljarder dollar, motsvarande 12,8 miljarder kronor. Oculus VR ligger bakom cyberglasögonen Oculus Rift, ett speltillbehör som ska erbjuda virtuell verklighet.

Oculus Rift har dock inte släppts ännu, men flera av de ledande spelföretagen har visat stort intresse för vr-glasögonen.

Oculus Rift Minecraft

Minecraft är ett av de företag som fört samtal om att släppa en version av spelet som är anpassat för Oculus Rift. De planerna ser nu ut att ha gått i stöpet efter gårdagens uppköp av Facebook.

Minecrafts skapare, Marcus Persson, meddelade i går på Twitter att han avbrutit planerna på en Oculus Rift-version av Minecraft. Anledningen till hans beslut är att Facebook ”skrämmer honom”.

– Vi förde samtal om att kanske släppa en version av Minecraft för Oculus. Jag har precis upphävt samtalen. Facebook skrämmer mig, skriver Marcus Persson på Twitter.

I ett blogginlägg förklarade han sitt agerande och hans inställning till Facebook.

– Jag vill absolut vara en del av virtuell verklighet, men jag tänker inte arbeta tillsammans med Facebook. Företagets motiv är oklart och det har historiskt sett inte varit en stabil plattform. Det finns inget Facebook gjort som får mig att lita på företaget, och det gör att Facebook upplevs som skrämmande för mig, skriver Marcus Persson i ett blogginlägg.

Facebook har inte uppgett företagets planer kring Oculus Rift, men företagets vd, Mark Zuckerberg uppgav i går att Facebook inte kommer att försöka tjäna pengar på att sälja vr-glasögon.

– Vi är uppenbarligen inte ett hårdvaruföretag. Vi kommer inte att försöka tjäna pengar på att sälja hårdvara. Vi ser det som en lösning för mjukvara och tjänster. Vi tror att virtuell verklighet kommer att definieras av sociala upplevelser som sammankopplar människor på nya magiska sätt, säger Mark Zuckerberg i ett pressmeddelande.

Varken Facebook eller Oculus VR har kommenterat Marcus Perssons beslut.