Steg för steg: Så byter du nationalitet med Hola

hola nationalitet
1. Lägg till Hola.
Öppna valfri webbläsare (i vårt exempel ­använder vi Google Chrome). Surfa till www.hola.org och klicka på Start using Hola, it’s free. Nu öppnas rutan Lägg till i Chrome och här behöver du bara klicka på Lägg till.

hola nationalitet
2. Skapa konto. Du måste nu skapa ett konto hos Hola. Det är gratis, och du gör det genom att klicka på Create my free acount. Du kan logga in med ditt Google- eller Facebook-konto eller fylla i din mejladress, välja ett lösenord och klicka på Create your free account.

hola nationalitet
3. Aktivera kontot. Du får nu en bekräftelse per e-post, och för att aktivera ditt konto måste du klicka på den länk du får i mejlet. När du har gjort det är installationen klar, och du ser att en liten knapp har dykt upp till höger i din webbläsare.

hola nationalitet
4. Byt land. När du kommer till en spärrad sajt öppnas en ruta där du kan välja Unblock site. Om rutan inte dyker upp kan du klicka på Hola-knappen och välja land. Klicka på Go så förvandlas Hola-ikonen till det landets flagga, och du kommer in på sajten.

hola nationalitet
5. Återställ. För att återställa webbläsaren klickar du på flaggan och väljer Tillbaka till Sverige. Du kan också stänga av Hola genom att växla från On till Off. För att avinstallera högerklickar du på ikonen och väljer Ta bort från Chrome.

hola nationalitet
6. Ställ in. Om du vill ändra inställningar för Hola klickar du på ­ikonen och väljer Inställningar. Som du ser har de sajter du redan besökt ett kryss framför sig. Det betyder att de aktiverar Hola direkt. Vill du inte ha det så tar du bort krysset.


Hola funkar även i mobilen

Hola fungerar inte bara i datorn. Har du en Android-telefon kan du även installera en Hola-app. Förutom att ge dig tillgång till utländska tjänster kan den även snabba upp ditt surfande genom att komprimera informationen.

För att använda Hola går du in i Google Play och söker efter Hola Better Internet. Klicka på Installera och godkänn i varningsrutan.

Du börjar använda appen genom att växla från Off till On under Unblocker och välja Jag litar på den här appen i varningsrutan. Klicka sedan på Inställningar så ser du vilka appar du kan installera – med olika nationalitet. Du kan även klicka på Accelerator för att börja komprimera informationen.

Observera att Hola inte ­passar alla Android-telefoner, och att en del användare har haft problem med att få den att fungera.

hola nationalitet
Tudelad. Hola-appen kan både byta nationalitet och få fart på surfandet.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program/tjänst: Hola Better Internet.
Tid: 5 minuter.
Det här behöver du:

  • En internetuppkopplad dator.

Det här lär du dig:

  • Att installera Hola i din webbläsare.
  • Hur du byter nationalitet med ett klick.
  • Att använda Hola i din smartphone.