Efter snart 13 år är det i morgon dags för Windows XP att gå i graven. Microsoft kommer då att släppa en sista uppdatering för XP, men efter det är det stopp. Det innebär potentiella säkerhetsrisker om du fortsätter att använda operativsystemet.

Men om du vill uppgradera din dator, vilket är det bästa alternativet, Windows 7 eller Windows 8? Här följer en lathund som kan hjälpa dig på traven.

Fördelen med Windows 7

windows 7 efter xp

Den kanske största fördelen med att uppgradera till Windows 7 är att gränssnittet i mångt och mycket är ganska likt Windows XP. Det krävs därmed inte att du måste lära dig speciellt mycket för att kunna använda det effektivt. Det går till och med att använda några trick så att Windows 7 ser nästan identiskt ut med Windows XP.

Som jämförelse dras Windows 8 med en större inlärningskurva då det nyare operativsystemet har många nyheter vad gäller just gränssnittet. Även om den kommande uppdateringen, Windows 8.1 Update, kommer att återinföra många saker från Windows 7s gränssnitt är det inte en lika enkel övergång jämfört med Windows 7.

Slutsats: Vill du inte brottas med att lära dig ett nytt gränssnitt utan komma i gång så snabbt som möjligt efter en uppgradering är Windows 7 det säkraste alternativet.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning