Grundkonstruktionen för Rollermouse Red plus är i princip densamma som tidigare. En cylinder på en pinne används för att styra muspekaren, och sedan har man under den ett gäng musknappar, samt ett rullhjul motsvarande det samma på en mus.

Rollermouse Red plus
Stödet framtill kan tas bort. Musen säljs också som bara Rollermouse Red, utan plus, och till den kan du välja till stöd om du vill. 

Funktioner
Förutom höger- och vänsterklick har vi också en specialknapp för dubbelklick, samt två extraknappar, en för att kopiera och en för att klistra in. Pinnen som styr musen funkar också som musklick om man trycker ner den lite.
 

Här finns också en knapp med vilken du kan välja mellan olika känslighet på musen. Vi behövde omedelbart ställa ned den till lägsta utväxlingen för att få kontroll över pekaren. Men det kanske är en vanesak. Efter ett par dagar av rutinanvändande var den också fullt fungerande att jobba med, även om vi tror det tar längre tid att vänja sig och bemästra den fullt ut.

Rollermouse Red plus
Till skillnad från tidigare rullmusar gör Controur Design denna gång skäl för sitt namn. Rollermouse Red plus har en riktigt snygg design.

Handhavande
Samtliga musklicksfunktioner känns precis som muspekaren lite överkänslig. Vi kommer år klickfunktionen i pinnen lite då och då av misstag för att vi rullar på den för kraftfullt, och de tre musklickknapparna är även de väldigt känsliga. Troligen är det meningen, att du ska inte slita ut sig i längden med onödig ansträngning. Efter ett par dagar börjar vi få lite mer fingertoppskänsla och misstagen minskar. Så visst går det att bli flink på detta, men räkna med en frustrerande inskolningsperiod.

Omdöme
Rollermouse Red plus är ingenting för den snåle. Den kostar runt tre tusenlappar eller ett par hundra mindre om du jagar tag på en bra deal på Prisjakt. Så det är inget du investerar i på impuls. Men för dig som har behovet kan vi konstatera att Contour inte har tappat greppet och att de fortfarande levererar hög kvalitet.

Rollermouse Red plus
Tillverkare: Contour Design, www.contour-design.se 
Produkttyp: Datormus.
Gränssnitt: Usb.
Knappar: 7.
Storlek: 41 x 18,3 x 2,5 cm.
Vikt: Cirka 950 g.
Pris: 2800 kronor.

Plus: Välbyggt och bekvämt. Ställbar hastighet. Hög precision.
Minus: Känsliga musknappar. Högt pris.
Betyg:  (8 av10)

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning