5 frågor om Fotor

Hur installerar jag?
Att installera Fotor i Windows 8 är enkelt. Du behöver bara gå in i systemets inbyggda nätbutik Store och skriva Fotor i sökfönstret till höger. Klicka på Fotor och välj Installera.

Fotor windows
Snabbis. Att installera Fotor är gjort med ett par klick!

Måste jag ha Windows 8?
Kör du en äldre Windows-version kan du installera skrivbordsprogrammet Fotor. Gå bara in på laddaner.idg.se/program/fotor, klicka på Hämta direkt och följ installationsanvisningarna. Observera att Skrivbordsversionen ser lite annorlunda ut, och att vi i den här guiden visar Windows 8-versionen.

Hur kör jag på webben?
Du behöver faktiskt inte installera något program för att köra Fotor. Surfar du in på www.fotor.com kan du direkt välja Edit a photo för att redigera det i webbläsaren. Välj sedan Save för att spara resultatet på datorn. Du kan även dela bilden via tjänster som Dropbox och Facebook.

Fotor windows
Flexibelt. Webbversionen av Fotor fungerar för alla plattformar.

Finns Fotor för smartphone?
Du kan även köra Fotor på en Android-telefon eller surfplatta liksom på Iphone/Ipad. Gå bara in på Google Play eller App Store och sök efter Fotor.

Fotor windows
Hämta här. Fotor för Android installeras via Google Play – precis som vanligt.

Hur gör jag ett kollage?
En kul extrafunktion i Fotor är möjlig-heten att göra kollage. Det här gör du genom att välja Collage på förstasidan och sedan bestämma vilka bilder som ska ingå. I menyn till höger kan du sedan välja upplägg, exempelvis fasta mallar med bilderna bredvid varandra eller Freestyle som betyder att de ligger huller om buller. Du kan också välja Background Color (bakgrundsfärg) eller Background Designs (bakgrundsbild). Bilderna går förstås att flytta hur du vill. När du är klar väljer du Save för att spara kollaget som en ny bild.

Fotor windows
Allt i ett. Visa flera foton i en och samma bild genom att göra ett kul kollage.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program: Fotor.
Tid: 15 minuter.
Språk: Engelska.   
Tillverkare: Fotor.
Kategori: Fotoprogram.
Pris: Gratis.
Systemkrav: Windows 8. Programmet finns även för äldre Windows-versioner, Android, Iphone och Ipad – och för webbläsaren.
Läs mer: www.fotor.com
Det här lär du dig:

  • Hur Fotor fungerar och vad du kan göra med dina bilder i programmet.