5 appar som kan spionera på din mobil

Gizmoquip SMS Tracker

Väl installerad gör den här appen så att information om meddelanden, samtal och fysisk plats kan spåras från telefonen via ett webbgränssnitt. Installeras appen genom Google Play är den synlig som en ikon i systemfältet, men Gizmoquip SMS Tracker kan även installeras manuellt. Då syns ingen ikon i systemfältet och appen går då i stället under namnet System Health.

Kidlogger

För Android-plattformen är Kidlogger ett komplett övervakningsverktyg som ger tillgång till en lista över besökta webbplatser, samtal och använda appar. Inskrivna texter och sms-konversationer loggas också av appen, som dessutom kan visa på en karta var telefonen befinner sig. För IOS-användarna är det endast positioneringsfunktionerna som är tillgängliga.

Record My Call

Med den här appen kan du spela in samtal till och från din telefon automatiskt. Inställningarna i appen går att lösenordsskydda. Bland dem finns bland annat alternativet att låta bli att meddela att inspelning pågår. För att stalkern ska kunna komma åt de inspelade filerna behövs dock fysisk tillgång till telefonen.

Find My Kids ­Footprints

Det uttalade ­syftet med den här appen är att den ska installeras på dina ungars mobiler för att du ska kunna hålla koll på att de faktiskt är i skolan. Appen körs obemärkt i bakgrunden på telefonen och det går att ställa in så att du blir meddelad om telefonen i fråga befinner sig utanför ett utvalt område. Perfekt inte bara för oroliga föräldrar utan också för stalkers, med andra ord.

Spy Recorder

Enligt apptillverkaren är tanken att den här appen ska kunna användas om du diskret vill kunna spela in möten i smyg utan att behöva pilla på mobilen. För en eventuell stalker är Spy Recorder också en väldigt attraktiv app. Spy Recorder kan utan att det syns på skärmen sätta igång inspelningar med mikrofonen baserade både på förinställda tider eller på var ­telefonen befinner
sig någonstans.