5 program som spionerar på din dator

Office Cyber Alert

Office Cyber Alert marknadsförs som ett program för chefer som vill hålla koll på sina anställda. När klientprogrammet väl är installerat på en dator går det att hålla koll på precis allt som händer på den och den övervakande personen kan via e-post med­delas automatiskt vid olika utvalda händelser och aktiviteter.

Keylogger Pro

Efter installation och konfiguration körs det här programmet i hemlighet på datorn. Alla tangent­tryckningar som användaren gör sparas tillsammans med loggar över vilka program som körs och vilka webbsidor som besöks. All information som kopieras till klippbordet på datorn sparas också av programmet.

System Surveillance Pro

Chattkonversationer, använda program, besökta webbplatser och det mesta annat kan loggas i smyg av det här programmet. System Surveillance Pro är dessutom ovanligt svårt att upptäcka även för mer avancerade användare. Har du inte lösenordet till programmet går det inte att stoppa det genom ­Aktivitetshanteraren och inte att avinstallera det från Kontrollpanelen.

Freeky Parental Monitor & Keylogger

Som för många andra övervaknings­program vänder sig det här programmet till föräldrar som vill hålla koll på vad barnen gör framför datorn, men övervakningsfunktionerna med skärm­dumpar, tangentloggningar och till och med möjlighet att ta bilder med en eventuell webbkamera gör förstås att det kan användas även för mindre ädla syften.

Ardamax ­Keylogger

Ardamax ligger långt upp i topp i kategorin över­vakningsprogram på flera nedladdningssajter. Information som smygloggas av programmet, såsom skärmdumpar, tangenttryckningar, webbadresser och annat, kan automatiskt skickas till övervakaren via e-post.