Facebook-grupper är kul och det är lätt att gå med i dem. Men när du väl är medlem i många grupper plingar det ständigt i datorn eller telefonen och aviseringsmarkören blir röd så fort någon skriver ett inlägg.Facebook grupper

Det här kan till slut bli ganska irriterande. Kanske du inte vill bli störd av dina grupper, utan i stället själv kolla i dem efter vad som hänt. Då kan du stänga av gruppaviseringarna.

Den jobbiga metoden är att manuellt gå in i varje grupp och antingen lämna den eller stänga av, alternativt ändra avise­ringarna med hjälp av den gröna bocken i överkanten. Den enkla är att göra det för alla grupper på en gång.

Så ändrar du alla gruppaviseringar på en gång

Facebook grupper
1. Inställningar.
Börja med att logga in på ditt Facebook-konto. Klicka därefter på det lilla kugghjulet uppe till höger på sidan och välj Inställningar. Observera att om du har uppdaterat till den allra senaste versionen av Facebook är kugghjulet utbytt mot en nedåtpil.

Facebook grupper
2. Aviseringar. Klicka på Aviseringar i spalten till vänster. Ett snabbare alternativ är att hoppa över steg 1 och i stället klicka på aviseringsikonen (globen) i överkanten och därefter välja Inställningar.

Facebook grupper
3. Översikt. Nu ser du vad Facebook meddelar dig om och hur det görs för olika typer av händelser. Du kan ändra alla efter att ha klickat på respektive rad. I det här fallet, klicka på Grupp­händelser.

Facebook grupper
4. Välj vilka aviseringar du vill ha. Här under Grupphändelser kan du snabbt och enkelt, för varje grupp du är med i, bestämma om du vill bli aviserad om alla inlägg, vänners inlägg eller inte alls (av).

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program/tjänst: Facebook.
Tid: 10 minuter.
Det här lär du dig:

  • Hur du ändrar dina ­aviseringsinställningar i Facebook.