Ska du bjuda in till fest känns det fint att ha någon liten överraskning i bakfickan som ger gästerna något extra. Varför inte satsa på lite musiktävlingar?

I PC för Allas programbank laddaner.nu hittar du alla programmen nedan - och alla är gratis! Klicka på programnamnet så kommer du direkt till nedladdningssidorna.

1.

fest underhållning

Mp3quiz

Mp3quiz är ett roligt frågesportspel som använder din egen musiksamling för att testa dina kunskaper om musiken. Flera personer kan spela, och det går ut på att programmet spelar upp en bit av en låt, antingen som den brukar låta, baklänges, med eko eller andra effekter. Ditt och dina medspelares uppdrag är att identifiera artist och låt.


2.

fest underhållning

 

Eurosinging

Har du koll på schlagern? Ja det har du, speciellt om du installerar Eurosinging som är ett program som överskådligt och trevligt visar all upptänklig information om länder, artister och låtar som tävlat, från 1956 till och med 2012. Det går till och med att med hjälp av grafer jämföra länder baserat på diverse olika parametrar. Utifrån all denna information kan du skapa en mer eller mindre avancerad frågesport till festen.
 
3.

fest underhållning

 

Ultrastar Deluxe

I Ultrastar Deluxe är det du som är stjärnan! Spelet påminner om Singstar för Playstation och är ett karaokespel där du ska sjunga och tävla mot andra. Kul på festen, och alldeles gratis!
 

4.

fest underhållning

AV Video Karaoke Maker

Med Video Karaoke Maker gör du egna karaoke-filmer. Programmet är inte alldeles självklart att komma överens med, men resultatet blir bra. Vid installationen får du möjlighet att installera även Dealio Toolbar, samt att byta startsidan i din webbläsare. Ingen av dessa behövs för att det ska fungera.


5.

fest underhållning

 

Virtual DJ

Med Virtual DJ kan alla bli sina egna hemmadiscjockeys. Du skapar mixar och spellistor av dina mp3-filer eller musikvideos.
 
6.

fest underhållning

 

Karafun

Ett program för att skapa din egen karaoke-spelare. Du tar bara en musikfil i exempelvis mp3- eller midi-format och lägger till bilder och text. Sedan är det bara att börja sjunga.