1. Filtrera filer för att slippa kronologin

Google Drive (drive.google.com) är en tjänst som gör det möjligt att spara filer i ”molnet”, alltså på centrala servrar hos företaget Google. Du kommer sedan åt dem via valfri webbläsare oavsett var du är i världen.
Har du många dokument kan det vara svårt att hålla reda på dem, men det finns hjälp.
Tryck på den lilla nedåtpilen i sökrutan längst upp och välj hur filerna ska filtreras. Om du inte gör det visas alla filer på en gång i kronologisk ordning.


2. Installera programmet Drive på din dator 

I vänsterspalten finns ett alternativ som heter Installera Drive på datorn. Klicka där och följ instruktionerna så kommer Google Drive att dyka upp i form av en egen mapp på Skrivbordet. Alla filer du placerar i den mappen överförs per automatik till molntjänsten.


3. Dela dina dokument med alla du vill

Det är lätt att dela dokument med andra i Google Drive. Högerklicka bara filen och välj Dela, Dela. Du får nu välja vem som ska få åtkomst till filen och om personen ska få redigera den eller bara titta.4. Bättre överblick 
på filerna i molnet

De filer du har lagrade hos Google Drive visas normalt sett i en lista. Om du har sparat många bilder är det ofta bättre att byta till rutnätsvyn som ger en bättre överblick. Tryck på symbolen med fyra rutor på höger sida för att ändra vy.


5. Förhandsvisa filer 
direkt i Google Drive

Vissa av de allra vanligaste filtyperna kan förhandsvisas i Google Drive. Kryssa bara för de filer du vill se och klicka på symbolen Förhandsgranska i menyn som visas längst upp.6. Bygg ut Google Drive med fler gratisappar 

Google Dokument, Google Kalkylark och Google Presentation är några av de verktyg som ingår som standard i Google Drive. 
Vad många inte vet är att det finns möjlighet att installera fler appar. Allt du behöver göra är att klicka på kugghjulet och gå till Hantera appar, Anslut fler appar. Klicka på en app för att lagga till den.


7. Omvandla bilder till 
text med magisk teknik

Google har förmågan att med hjälp av ocr-teknik läsa in text från pdf-filer och bilder och omvandla filerna till vanliga Google-dokument. 
Funktionen aktiveras genom att du trycker på kugghjulet längst upp till höger och väljer Inställningar för överföring, Omvandla text från överförda PDF- och bildfiler.