Patienser, Rubiks kub, pussel, sudoku - alla har vi olika spel och aktiviteter som vi "dödar tid" med. De är avkopplande, men samtidigt lite beroendeframkallande. Och just så ska de ju vara om de är riktigt bra.

Här är tips på 13 olika ”timekillers” vi hoppas du ska gilla. Och alla är gratis!

I PC för Allas programbank laddaner.nu hittar du alla spelen och programmen. Klicka på programnamnet eller bilden så kommer du direkt till de olika spelens nedladdningssidor. (Du ser till vilka versioner av Windows programmen säkert fungerar, men de kan funka till fler än dem som står angivna.)

Slot Machine

gratis spel
Slot Machine är, precis som namnet antyder, ett spel som simulerar en enarmad bandit. Grafiken är visserligen inte den läckraste, men programmet är litet, lättanvänt och spännande att spela.

Pysol

gratis spel
Gillar du patienser är detta drömprogrammet för dig. Innehåller över 200 olika patienser, allt från Freecell till Klondike.

Pure Sudoku Deluxe

gratis spel
Vad vore en dator utan det kanske främsta av alla tidsfördriv, sudoku? Inte så rolig, eller hur? Som tur är finns här just ett sudoku-spel som är alldeles gratis: Pure Sudoku Deluxe.

Puzzlement

gratis spel
Ett pusselspel där du flyttar runt pusselbitarna för att lösa pusslet, på samma sätt som i det klassiska 15-spelet. Du kan använda dig av de bilder som följer med spelet eller av dina egna bilder.

Mario Forever

gratis spel
Detta är en remake av klassiska Mario-spel. Styr den lille rörmokaren runt banorna och se upp för alla faror som finns. Banorna utspelar sig såväl under vattnet som i heta lavafyllda vulkaner.

Mario Amazing Jump

gratis spel
Om du var med på den där tiden då Nintendo ägde spelvärlden med sina 16-bitarskonsoler så känner du tveklöst till Mario. Och här är ett litet spel som lånar inspiration till både spel, grafik och musik ganska skamlöst från just Nintendo.

Kalles pussel

gratis spel
Låter dig ta valfri bild på din dator och förvandla den till ett pussel. Du väljer själv hur många bitar pusslet ska bestå av, sedan sprids bitarna ut över skärmen och det är bara att börja bygga ihop det. Skulle du tröttna mitt i trycker du bara på Escape-tangenten för att avbryta programmet.