En rysk bloggare som kallar sig för Wzor uppger att Microsoft kommer att dra igång lanseringen av nästa version av Windows om några månader. Den nya versionen kommer med största sannolikhet att kallas Windows 9.

Windows 9 kommer enligt Wzor att distribueras på ett nytt där operativsystemet knyts samman med en användares pc istället för att använda registreringsnycklar likt tidigare. Användarna ska istället kunna aktivera operativsystemet genom att logga in på Windows Store.

windows 9

Wzor har tidigare läckt information som ledde till att en anställd på Microsoft dömdes till tre månaders fängelse för att ha läckt ut företagshemligheter.

Microsoft har hittills inte gjort några officiella uttalanden om ersättaren till Windows 8, men enligt tidigare uppgifter som läckt ut kommer ytterligare en uppdatering för Windows 8.1 att släppas någon gång i höst.

Stämmer uppgifterna att Windows 9 kommer att lanseras i höst, är det inte sannolikt att den färdiga versionen kommer att släppas förrän någon gång nästa år.

Hittills har Microsoft inte lyckats speciellt bra med Windows 8, och enligt mätföretaget Net Applications har operativsystemet en andel på endast 12,54 procent. Windows XP har fortfarande en andel på 25,31 procent, och Windows 7 en andel på 50,55 procent.

IDG News