En gång i tiden var Tripadvisor framför allt en sajt för att kolla upp vilka omdömen ett hotell hade fått innan vi bokade. De senaste åren har tjänsten blivit allt bredare, och nyligen släpptes en ny version med mer fokus på de sociala funktionerna.

Läs även: Här hittar du billiga flyg och sista minuten-resor

Tanken är att resenärer ska dela tips och bilder via Tripadvisor. Tjänsten ska med andra ord fungera som ett Facebook, fast utan bilder på småbarn och arga politiska diskussioner. Du kan följa dina vänners uppdateringar, men också reseexperters och publicisters, exempelvis från National Geographic, CNN och the Travel Channel.

Tripadvisor

Tripadvisor har även ett verktyg för reseplanering. Du skapar en så kallad Resa via appen eller sajten, och så snart du ser något som verkar intressant lägger du till det i din resa. Den här kan du förstås välja att dela med dina medresenärer – eller göra helt offentlig så att alla kan se.

Den här planeringsdelen påminner på många sätt om Googles reseapp Trips som vi guidar till här. Till skillnad från Tripadvisor finns den dock bara som en app och inte i en webbversion.