Ögongodis

Smash Hit
Gratis/15 kronor   
I svenska Smash Hit färdas du genom surrealistiska framtidslandskap samtidigt som du krossar glasrutor med silverfärgade kulor. Om du krockar med något förlorar du kulor och när din ammunition tar slut är det game over.
I spelets betalversion kan du börja om från den högsta nivån du klarat av.

Iphone, Android och Windows Phone


Osmos
Gratis/20-22 kronor 
Ett av de vackraste och mest välgjorda smartphone-spelen du kan hitta. Osmos går ut på att sväva omkring som en celliknande sfär, samtidigt som du ska absorbera mindre ­sfärer för att växa och bli störst. Ett antal intressanta element och spellägen skapar ett utmanande plattformsspel.

Iphone och Android


Sprinkle
Gratis/15-16 kronor 
Sprinkle låter dig leva ut dina drömmar om att bli brandman genom att rädda små varelser och deras hus från elden innan den sprider sig. Samvetet är inte nådigt när de små varelserna brinner inne och ger ifrån sig små gnyende läten.

Iphone och Android


Infinity Blade
75 kronor
Skaparna av Infinity Blade har äntligen löst problemet hur man uppfinner ett oändligt spel. Målet är enkelt: Krossa fienderna i din väg med svärd, yxa eller annat vapen du föredrar, för att nå en till synes helt omöjlig boss. Om du förlorar mot denne börjar spelet om, den här gången spelar du sonen till föregående karaktär. För varje spelomgång kan du uppgradera utstyrsel och vapen. Ett ytterst repetitivt men oerhört välgjort spel.

Iphone


Gesundheit
Gratis/7 kronor 
Gesundheit (prosit) är inte det mest utmanande spelet i högen, men utan tvekan det sötaste. Huvudrollen spelas av en liten grön varelse som nyser konstant. Målet är att lura in monster i rävsaxliknande fällor. Grafiken är som tagen ur ett barns teckningar och musiken återspeglar den barnsliga känslan. Helt klart ett spel som går hem hos såväl stora som små.

Iphone och Android


Plattformspel

Tiny Wings
7 kronor 
Tiny Wings är lika gulligt som det låter. Hjälten är en liten fågel med undermålig flygförmåga som behöver ta sats ordentligt för att lätta. Spelet har två olika lägen. Det första går ut på att nå så långt som möjligt innan solen gå ner, i det andra läget gäller det att tävla mot tre andra fåglar med lika vacklande ­flygteknik till mållinjen. Allt ackompanjerat av mysig plingplong-musik.

Iphone


Wind Up Knight 2
Gratis 
Uppföljaren till Wind Up Knight är lika omöjlig att lägga ifrån sig som föregångaren. Trots att du inte ens har kontroll över vilken riktning riddaren springer åt har spelet förvånansvärt många funktioner. Spelutvecklarna har även valt att inkludera ett humoristiskt element i spelet genom att visa twitterliknande inlägg från medeltidskaraktärer inför varje bana.

Iphone och Android


Early Bird
Gratis 
Ännu ett spel om en dåligt flygande fågel? Jajamensan! I Early Bird blir du tilldelad ett visst antal flygtillfällen att använda sparsamt under nivåns gång. Helt klart värt att införskaffa enbart för den sarkastiska masken du möter i slutet av varje bana.

Iphone och Android


Whale Trail
Gratis (IOS) 15 kronor (Android) 
Varning utfärdas! Ladda absolut inte ned Whale Trail om du behöver din tid för annat de närmaste dagarna. Få spel är så lätta att ödsla tid på som detta. Karaktären är, som titeln föreslår, en val. Miljön är, mer oförutsägbart, bland molnen och spelet går ut på att klara nivåer utan att krocka med dem.

Iphone och Android


Jetpack Joyride
Gratis 
Jetpack Joyride innehåller allt som hör det klassiska plattformsspelet till: Nostalgisk retrografik, extrapoäng i form av mynt och power-ups. Målet är att ta sig så långt som möjligt igenom ett rymdskepp, svävandes med en jetmotor på ryggen. Självklart är det bara ett ynka liv som gäller.

Iphone och Android


Urban Ninja
7 kronor (Iphone) Gratis (Android) 
Urban Ninja är tre spel i ett där du spelar en fransk ninja vid namn Francois. Det första spelläget utspelar sig på ett hustak där målet är att nå en helikopter i slutet av varje nivå. Det andra går ut på att hoppa mellan olika vajrar för att överleva så länge som möjligt. I den tredje varianten svävar Francois omkring i en strid ström av såpbubblor. Alla spel går ut på att samla stjärnor och undvika fiender.

Iphone och Android


Geometry Dash
Gratis/14-15 kronor 
I Geometry Dash styr du en fyrkant och ska överleva så länge som möjligt utan att krocka med spikar. Din enda möjlighet att förändra fyrkantens väg genom nivåerna är att hoppa på rätt ställe. Du kan dessutom utveckla egna nivåer att utsätta andra spelare för. Lycka till med att inte skrika högt av frustration när du förlorar på mållinjen – igen.

Iphone och Android


Angry Birds Go!
Gratis   
I Angry Birds Go! har spelutvecklarna bytt slangbågekonceptet mot ett Mario Kart-liknande spel. Tävla mot de onda grisarna och samla mynt för att kunna köpa uppgraderingar till din gokart.

Iphone, Android och Windows Phone


Mirror’s Edge
7 kronor 
De flesta känner Mirror’s Edge som ett av de mest framgångsrika svenskproducerade tv-spelen. Spelet är dock inte begränsat till bara konsol utan finns även i mobil version till din smartphone. Precis som i tv-spelet är målet att klara av banorna så snabbt som möjligt genom att hoppa och rulla sig genom miljöerna utan att ramla ner från tak eller bli mördad av fienderna.

Iphone


Line Birds
7 kronor (Gratis för Android)
Trodde du att Flappy Bird var först med sitt avskalade spelkoncept? Tillåt mig att skratta! Line Birds lanserades inte bara före Flappy Bird, spelet innehåller dessutom fyra olika svårighetsgrader. Allteftersom du samlar fler poäng låser du upp nya fåglar med olika egenskaper att spela med. En bonus är att spelet dessutom inte är borttaget från någon av appaffärerna.

Iphone, Android och Windows Phone


Bad Piggies
7 kronor (Gratis för Android)   
Allt är inte Angry Birds. Utvecklarna tänkte på att erbjuda ett spel ur grisarnas perspektiv. Bad Piggies går ut på att bygga diverse transportmedel för att transportera grisar genom olika banor. Helt klart värt att ladda ner när alla arga fåglar är färdigkastade.

Iphone, Android och Windows Phone