Hjärnskrynklare

Cut the Rope 2
22 kronor (IOS) Gratis (Android) 
Uppföljaren till Cut The Rope bygger på exakt samma koncept. Samtliga nivåer börjar med en godisbit som hänger i ett rep och målet är att förflytta den till en älskvärd och sötsugen groda. Allt eftersom svårighetsgraden höjs blir nivåerna mer komplexa. I Cut The Rope 2 är det inte bara godiset som får flytta på sig, även grodan får hänga med på diverse flygturer under spelets gång.

Iphone och Android


Plague Inc
9 kronor (IOS) Gratis (Android) 
Hur många gånger har man inte planerat att sprida en livsfarlig epidemi? i Plague Inc får du inte bara utveckla ditt eget virus och följa dess framfart över planeten, du har dessutom möjlighet att utveckla smittans utformning alltefter tidens gång. Lägg till en dos torr humor i form av nyhetsnotiser och du får ett både underhållande och utmanande spel.

Iphone och Android


Lyne
22 kronor (IOS) 17 kronor (Android) 
Få saker är så tillfredsställande som vackert utformade spel. Lyne kvalar lätt in som ett av de mer väldesignade spelen på listan och har dessutom ett utmanande koncept. Spelet går ut på att dra linjer mellan likadana geometriska figurer, någonting som försvåras ju fler olika former och komplicerade formationer som introduceras.

Iphone och Android


Catcha Mouse
Gratis   
Idén är simpel: Hindra musen från att smita genom att placera ut råttfällor på strategiskt utvalda platser. Hur svårt kan det vara? Väldigt, visar det sig. För varje råttfälla som placeras får musen flytta ett steg i valfri riktning. Målet är sedan att ringa in gnagaren tills den inte har någonstans att ta vägen. Catcha Mouse liknar luffarschack, men är betydligt mer frustrerande.

Iphone, Android och Windows Phone


Zed’s Alchemy
Gratis 
Utgångspunkten i Zed’s Alchemy är de fyra elementen vatten, eld, luft och jord. Spelet går sedan ut på att kombinera dessa med varandra för att skapa nya saker, som i sin tur kan kombineras i oändliga möjligheter. Det som till en början leder till väldigt simpla ting såsom ånga, lava och rök utvecklas sedan till komplexa saker som whisky, blåsfiskar och Ghostbusters.

Iphone och Android


2048
Gratis   
I 2048 är spel-planen en 4 x 4 rutor stor platta. För varje drag du gör fylls spelplanen med en bricka med siffran 2 eller 4 på. Spelet går ut på att fylla brickorna med så höga värden som möjligt genom att slå ihop brickor av samma värde. Spelet är slut när det är omöjligt att göra ett nytt drag. Din slutpoäng är summan av alla brickor på spelplanen. Målet: skapa en bricka med värdet 2048.

Iphone, Android och Windows Phone


Simulering

Disco Zoo
Gratis 
Målet med Disco Zoo är att expandera verksamheten. Fler djur ökar inkomsterna och pengarna kan sedan läggas på expeditioner till olika miljöer för att hitta fler djur att placera i ditt zoo. Disco Zoo blir man gärna sittande med.

Iphone och Android


Tiny Tower
Gratis 
Tiny Tower kan till en början te sig som ett väldigt enkelt och tjatigt spel. Spelet går ut på att bygga ett bostadshus och fylla det med lägenheter och andra aktiviteter. Men tittar man närmare syns det att utvecklarna har tänkt efter när det gäller små kul detaljer.

Iphone och Android


Ice Tycoon
Gratis 
Det ser oskyldigt och barnsligt lätt ut till en början, men Ice Tycoon är inte att leka med! Här ska du sälja glassar till kunder som ställer allt högre krav och får allt kortare stubin.

Iphone och Android


Dream Fish
Gratis  
Funderar du på skaffa ett akvarium men är osäker på om du kan hantera ansvaret? Då är virtuella fiskar vara något att rekommendera. I Dream Fish får du föda upp och ta hand om olika exotiska fiskarter, ja rent av avla fram helt nya arter. Du kan dessutom uppfylla diverse uppdrag för att tjäna pengar att köpa nya fiskar för.

Iphone och Android