Pyssel


Logos Quiz Game
Gratis
Brukar du notera alla loggor som omger oss dagligen? Logos Quiz går ut på att namnge vilket företag olika loggor tillhör. Desto fler företag du namnger, desto fler loggor låser du upp att gissa på. Ett utmärkt spel att ta med sig på utlandssemestern då en del av loggorna inte är särskilt vanligt förekommande i Sverige. Det ska påpekas att det finns många varianter till detta spel till andra plattformar än IOS.

Iphone


Take it Easy
19 kronor 
Take it Easy erbjuder som precis som namnet föreslår en väldigt avslappnande spelupplevelse. Spelet går ut på att pussla ihop hexagoner för att skapa ett mönster med så många oavbrutna streck som möjligt. Spelet innehåller tre olika lägen för ensamspelaren plus ett inte jättebefogat multiplayer-mode.

Iphone


Ruzzle Adventure
Gratis
Det vanliga Ruzzle går ut på att hitta så många ord som möjligt i slumpvis placerade brickor med bokstäver på. Varje bokstav kan användas en gång i varje ord som du bildar genom att dra en linje genom brickorna. Uppföljaren Ruzzle Adventure bygger på samma princip, men den här gången har du ingen motståndare. Spelet har dessutom flera nya funktioner vilket gör det ursprungligen tjatiga konceptet betydligt mer underhållande.

Iphone och AndroidKrysset
Gratis
Det bästa krysspelet på svenska är förmodligen Krysset från Bonnier. Förutom de ­korsord du tilldelas från början kan du enkelt köpa till paket med nya kryss. Paketen är sorterade enligt svårighetsgrad och krysstyp. Krysset har även funktioner som rättning av det du skrivit hittills och hjälp med enskilda bokstäver om det skulle ­behövas.

Iphone


Luffarschack
7 kronor
Det klassiska fritidsnöjet, fast nu på skärmen i stället för på papper! Reglerna är desamma som alltid: Få fem kryss eller ringar i rad före motståndaren. Spelet finns att spela såväl mot valfri vän på samma enhet som mot en fiktiv men ack så skicklig motståndare.

IphoneUnblock Me
Gratis/ 7 kronor (premium, IOS)  
Perfekt spel för dig som vill ha en klurig utmaning . Varje nivå utgår från att ett antal pinnar är placerade våg- och lodrätt inom en ram. Målet är att omplacera pinnarna till en formation som gör det möjligt att dra ut en röd pinne genom ett hål i ramen.

Iphone och Android


Push-Cars
Gratis  
Tycker du att pysselspelen saknar dramatik? Push-Cars kombinerar ett tankekrävande koncept med bilolyckor. Du ska placera bilar i rätt riktning så att de krockar när de startar motorerna. Enda sättet att klara nivån är att inte låta någon bil komma undan orörd. Spelet utspelar sig i diverse amerikanska storstäder och under spelets gång introduceras nya bilmodeller med olika egenskaper.

Iphone och Android


Trainyard
15-20 kronor  
Tågrälsbygge kanske ses av gemene man som någonting enkelt och barnsligt, men den här gången finns det ingen plats för barnlek. Målet med Trainyard är att leda tåg till klossar med samma färg. Känner du att banorna som erbjuds inte stimulerar ditt tågbyggarbehov? Inga problem, självklart kan du även skapa dina egna banor.

Iphone och AndroidIslash
Gratis/7 kronor (premium, IOS)  
Ett spel för dig som är försedd med ett utomordentligt ögonmått. Målet är att skala av figurerna så mycket som möjligt utan att utesluta eller träffa någon av de roterande kaststjärnorna. Allt eftersom svårighetsgraden ökar blir kaststjärnorna fler och storleken på den accepterade kvarvarande ytan mindre. Ujujuj!

Iphone och Android


Slice it
Gratis/7-8 kronor  
Precis som i Islash går Slice it på att kapa av delar av former genom att dra streck rätt igenom desamma, men sedan tar likheterna slut. Slice it! går ut på att dela upp former i lika stora delar. Figurerna får endast klyvas rätt igenom och ju närmare delarna är varandra storleksmässigt ju fler poäng utdelas i slutet av nivån.

Iphone och Android


”Luta på mobilen”-spel

Temple Run 2
Gratis  
Temple Runs uppföljare bygger på samma koncept. Du styr din avatar genom att vinkla skärmen för att fånga upp mynt och undvika fällor på vägens gång. Här introduceras helt nya miljöer att springa i, såsom gruvor och forsar, vilket ökar spelkänslan.

Iphone och Android


Parking Mania
7 kronor (IOS) Gratis (Android)  
Fickparkeringar är många bilisters stora fasa, så ett spel som uteslutande går ut på att klämma sig in i för små parkeringar kan vara till synes helt värdelöst. I Parking Mania upplever du dock samma tillfredsställelse när du får in en perfekt parkering som i vanliga fall, men riskerar inte att repa lacken vid varje snedsteg. Spelet erbjuder även en perfekt ursäkt till att spela spel istället för att plugga inför uppkörningen.

Iphone och Android


Scoops
Gratis  
Scoops går ut på att fånga fallande glasskulor för att bygga ett så högt torn som möjligt. Samtidigt gäller det att undvika saker som inte passar in i den ordinarie glasstruten, såsom vitlökar och tomater.

Iphone och Android


Labyrinth
Gratis/22 kronor  
Labyrinth är en variant av de klassiska labyrintspelen där du ska navigera en liten kula längs en bana utan att den trillar ner i något av hålen på vägen. Tippa mobilen åt det håll du vill att kulan ska rulla för att leda den genom nivån. Frustrationen efter att inte ha kommit i mål efter ett tiotal försök är däremot lika äkta oavsett om banan är verklig eller inte.

Iphone och Android


Doodle Jump
7 kronor (Gratis för Android)   
Doodle Jump är ett ”hoppa på plattformar-spel” i världsklass. Vrid mobilen för att träffa avsatserna och successivt hoppa högre upp i nivåerna samtidigt som du skjuter monster och undviker svarta hål. Spelet innehåller även olika teman med alltifrån det klassiska skrivblocksstuket till regnskog. Boing boing!

Iphone, Android och Windows Phone


Falldown
Gratis 
Vad händer om man tar principen från Doodle Jump och gör ett spel som går ut på det motsatta? I Falldown ska du falla ned så snabbt som möjligt. Som om konceptet inte var bra nog är allt gjort i neonstil, inklusive ljud som verkar vara tagna från klassiska arkadspel.

Iphone