För flera spelare

Quizkampen
Gratis/22-23 kronor 
Är du en hejare på Trivial Pursuit men saknar möjligheten att samla ihop dina vänner för ett parti så ofta som du skulle önska? Quizkampen är frågespelet som låter dig briljera med dina kunskaper dygnet runt! Varje runda består av sex ronder där du och din motståndare besvarar tre frågor inom 20 olika kategorier.

Iphone, Android och Windows Phone


Draw Something
Gratis/20-22 kronor   
Blev något av spelvärldens motsvarighet till en blockbuster. Det verkar som om ingen kan undgå underhållningsvärdet av att illustrera ett ord för att sedan se om spelpartnern kan gissa rätt. Är du rädd för att dina vänner har glömt bort detta oförglömliga spel? Ingen fara, möjligheten finns att spela mot slumpvis valda användare.

Iphone, Android och Windows Phone


Spaceteam
Gratis  
Samarbetsspel där du ger instruktioner till en eller flera vänner, allt under tidspress. Spaceteam utspelar sig på ett rymdskepp på väg mot en säker undergång. Ni ska rädda farkosten genom att instruera varandra vilka kommandon som gäller, allt i sann retroanda.

Iphone och Android


Snabbhetsspel

Rise of the Blobs
Gratis  
Krossa samlingar av block genom att skjuta kuber i samma färg. Samtidigt fylls berget av klossar på tills du, i form av en gullig sockerbitsliknande avatar, dränks i klossberget. Spelet innehåller flera olika lägen och teman.

Iphone och Android


Dumb Ways to Die
Gratis  
Det mest skruvade spelet i samlingen. Målet är att överleva diverse hysteriskt dumma sätt att dö. I slutet av varje nivå tilldelas ett slumpvist antal poäng och allteftersom svårighetsgraden höjs blir tiden knappare. Spelet kan verka barnsligt till en början men är både brutalt, roligt och fruktansvärt utmanande.

Iphone och Android


Flight Control
7 kronor  
Kräver inte bara nerver av stål, simultan-förmågan sätts också på prov. Dirigera flygplan och helikoptrar till rätt landningsbana eller platta utan att deras vägar möts.

Iphone och Android


Traffic Rush
7 kronor  
Traffic Rush handlar om att dirigera tåg eller bilar för att undvika kollision. Du har möjlighet att stanna och snabba upp fordonens givna hastighet. Vid sidan av detta finns flera mindre spel som pågår samtidigt, såsom att samla stjärnor eller samla ihop tre bilar med samma färg på parkeringen. Traffic Rush är därför förmodligen ett av de mer utmanande och varierande spelen som går att hitta för 7 kronor.

Iphone och Android


Harbour Master
Gratis/7 kronor
Lotsa båtar till rätt hamn! Dessutom måste du leda ut dem efteråt. Möjligheten finns att ställa in hur snabbt tiden ska gå i snabbspolat läge, någonting som uppskattas av den mer rutinerade spelaren, för ökad utmaning.

Iphone


Float
Gratis/7 kronor  
Att studsa ballonger blir roligare i spelet Float. Det innehåller alltifrån den klassiska varianten som går ut på att hålla ballongen borta från vassa spikar på botten till att ­sortera ut ballonger i en viss färg. Perfekt sällskap under långa resor.

Iphone och Android


Fruit Ninja
Gratis/7 kronor  
Klassiker som håller än i dag. Kombinera olika frukter i samma slag för att få bonuspoäng och undvik bomberna. Efter varje omgång tillhandahålls lite fruktfakta.

Iphone och Android


Musik

Magic Piano
Gratis  
Mobilspelens svar på Guitar Hero. Här är det inte gitarr utan piano som gäller. Låtarna som erbjuds är alltifrån modern pop till klassiska symfonier. Det finns få likheter med att spela på ett riktigt piano och att spela Magic Piano, ändå är det förvånansvärt underhållande att träffa noter i takt med musiken.

Iphone och Android


Songpop
Gratis/13-15 kronor  
Kan du säga vilken låt som spelas på radion efter några sekunders intro? Då är Songpop ett spel för dig! Gissa vilken låt eller artist som spelas, snabbare än din motståndare för att få poäng. Spelet kan spelas mot såväl Facebook-vänner som slumpvis valda spelare.

Iphone och Android


Audio Ninja
7 kronor
Audio Ninja är ett av få spel som går ut på att synkronisera dina kommandon med bakgrundsmusiken. Att eliminera fiender i takt till musik kan verka enkelt, men när nivåerna blir mer utmanande är det svårt att hålla tillbaka reflexen att attackera vid första bästa tillfälle.

Iphone