Symantec meddelade i går att företaget bestämt sig för att göra det enklare att navigera bland företagets nio säkerhetsprogram i Norton-serien. I stället för att behöva köpa separata program kan kunder snart att kunna prenumerera på samtliga program till en fast årsavgift av 79 dollar, motsvarande 540 kronor.

– Den nya produkten som vi håller på att testa just nu kommer kort och gott att heta Norton Security och kommer att kosta 79 dollar per år när den börjar säljas i Nordamerika den 23 september, säger Symantecs produktchef, Gerry Egan.

norton security

Norton Security kommer bland annat att ersätta fristående program som Norton Internet Security, Norton Antivirus och Norton360.

Tips: AVG Antivirus Free Edition - gratis antvirus för nedladdning

Under årens lopp har Symantec släppt nya program i takt med att hoten har ökat eller ändrats i sin karaktär. Det har emellertid lett till att kunderna blivit förvirrade och osäkra på vilken produkt som passar för dem.

– Vi insåg att vi gjorde många av våra kunder förvirrade, säger Gerry Egan.

Norton Security kommer fortfarande att säljas i butik likt tidigare, men Symantec kommer även att sälja programsviten på sin webbplats.

Symantec Norton Security kommer att släppas i Europa någon gång i början av oktober. Det svenska priset är dock fortfarande okänt. Tjänsten kommer att kunna användas både på pc, Mac och mobila enheter.

IDG News