Agile Bits meddelade i går att företaget släpper den populära lösenordshanteraren 1Password 5.0 gratis för användare av IOS 8. Den motsvarande appen för Android har erbjudits gratis sedan tidigare.

Tidigare kostade 1Password för IOS 130 kronor, något som gjorde att många avstod från att använda appen. Även om den nya versionen är gratis måste du dock betala inuti appen för att låsa upp mer avancerade funktioner.

1Password 5.0 för IOS 8

Att uppdatera appen till 1Password Pro kostar nu istället 75 kronor. Använder du 1Password 4 kan du dock uppdatera till 1Password Pro 5.0 helt gratis, det kräver dock att du kör IOS 8.

Gratisversionen av 1Password 5.0 låter dig skapa inloggningar till olika sajter samt krypterad lagring av kreditkortsnummer, personliga uppgifter och anteckningar. Synkronisering mellan olika enheter och plattformar ingår också.

Väljer du att uppgradera till Pro-versionen får du även tillgång till mer avancerade inställningar som exempelvis olika kategorier, lagring av programlicenser och flera användarprofiler.

En annan nyhet med 1Password 5.0 är att appen nu stödjer integration med Safari, vilket gör det enklare att automatiskt logga in på sajter i den mobila webbläsaren. Integration mellan olika appar är även en av de stora nyheterna i IOS 8.