Netflix finns i dag etablerat i en rad länder utanför USA, men lång ifrån alla. Det betyder att i många länder där tjänsten inte är etableras vänder sig användarna till vpn-tjänster för att kunna komma åt Netflix. Med hjälp av en vpn-tjänst är det möjligt att kringå Netflix egen spärr i de länder där tjänsten inte erbjuds, eller titta på den amerikanska versionen av tjänsten.

Ett sådant land är Australien där upp till 200 000 personer använder vpn-tjänster för att kunna titta på den amerikanska versionen av Netflix, uppger Torrentfreak

Får upphovsrättsorganisationerna sin vilja igenom kan det snart bli slut på det.

netflix bpn-tjänster

I en intervju med Cnet uppger Simon Bush på upphovsrättsorganisationen Aheda att man just nu för samtal med Netflix om att spärra australiska användare som tittar på den amerikanska versionen av Netflix via en vpn-tjänst.

Skulle en sådan spärr införas betyder det att miljontals användare världen över inte längre kan komma åt Netflix, inklusive amerikanska tittare som använder sig av en vpn-tjänst.

Tv-tjänsten Hulu införde för några månader sedan en liknande spärr och blockerade alla ip-nummer som tillhör de vanligaste vpn-tjänsterna på internet.

I nuläget kan du använda ditt svenska konto för att logga in på den amerikanska versionen av Netflix om du använder dig av en vpn-tjänst. Något som kanske inte blir möjligt inom en snar framtid.