I fredags meddelade Microsoft att företaget erbjuder användare av molntjänsten Onedrive möjligheten att fördubbla sitt lagringsutrymme från 15 till 30 gigabyte. Erbjudandet gäller månaden ut för användare på samtliga plattformar.

Allt du behöver göra är att slå på funktionen för säkerhetskopiering av dina bilder till Onedrive. Det betyder att alla bilder du tar med din telefon säkerhetskopieras automatiskt till Onedrive.

mer utrymme onedrive

I juni fördubblade Microsoft gratisutrymmet på Onedrive från 7,5 gigabyte till 15 gigabyte, lika mycket som Google erbjuder sammanslaget på samtliga av sina tjänster.

Normalt erbjuder Microsoft tre gigabyte extra utrymme om du slår på säkerhetskopiering av bilder, men gör du det innan den sista september får du istället 15 gigabyte extra.

Anledningen till erbjudandet beror enligt Microsoft på Apples nya IOS 8 som släpptes för i förra veckan. Till skillnad från tidigare versioner kräver IOS 8 drygt fem gigabyte ledigt utrymme på telefonen för att kunna uppgraderas från IOS 7. Genom att säkerhetskopiera bilderna till Onedrive behöver användarna enligt Microsoft inte förlora några bilder genom att radera dem.

Även om erbjudandet är riktat till användare av IOS fungerar det även för Android och Windows Phone.