Youtube är den klart populäraste källan vad gäller internet-tv i USA, på andraplats hamnar Netflix följt av Hulu. Uppgifterna kommer från en ny studie utförd av Frank N. Magid Associates som baseras på intervjuer med 2 400 amerikaner.

I studien tillfrågades deltagarna vilken tjänst de helt använder för att titta på internet-tv. 38 procent svarade Youtube och 33 procent svarade att de tittar på Netflix. Hulu hamnade på en avlägsen tredjeplats med 17 procent.

youtube större än netflix

Studien visar även att 32 procent av alla amerikaner väljer att titta på sina tv-shower över internet varje dag. Det är en ökning med tio procent jämfört med två år sedan.

Enligt Magid har Youtube blivit en seriös aktör som numera erbjuder mer än roliga videoklipp på husdjur.

– I branschen skämtar vi ofta att Youtube är en plats för rapande bebisar och jamande katter, och kanske är det så att Youtube var en sådan tjänst. I dag erbjuder Youtube ett emellertid långt bredare utbud, säger Mike Vorhaus på Magid.

En annan orsak till Youtubes tillväxt är det flitiga delandet av videoklipp på sociala nätverk som Facebook. Dessutom är Youtube gratis.

När det kommer till tittandet på långfilmer är siffrorna dock annorlunda. Då står Netflix för 35 procent jämfört med Youtube som endast har 24 procent.

IDG News