Höstens stora uppdatering av Windows 10 är här

Från och med nu är det möjligt att ladda ner den skarpa versionen av Windows 10 Fall Creators Update, en uppdatering som bjuder på mängder av nyheter. Nedan listar vi ett antal av de största nyheterna.

Windows 10 Pick up where you left
"Pick up where you left."

Först ut är ”Pick up where you left off” och här handlar det om att du ska kunna växla sömlöst mellan datorn och mobilen och fortsätta jobba med dina dokument. Till skillnad från liknande lösningar tidigare finns det den här gången även stöd för IOS och Android.

Urklippsfunktionen ska också förbättras, nu ska det gå utmärkt att klippa och klistra mellan olika enheter. Det spelar ingen roll om det är text, bilder eller länkar.

Windows 10 Onedrive
Onedrive

Vi får även se diverse förbättringar av Onedrive, bland annat ska filerna på molntjänsten synas direkt i operativsystemet. Klickar du på en fil laddas den ner direkt och öppnas sedan precis som en fil som du lagrar lokalt.

En annan nyhet är Story Remix, en app som kombinerar dina bilder och filmklipp med musik, teman och övergångar.

Vidare har gränssnittet förändrats en aning, detta tack vare en satsning på Fluent Design System (tidigare känt under namnet Project Neon). Den mest synliga nyheten är att du nu kan skymta bakgrunden bakom menyerna.

Windows 10 Linux
Linux-stöd.

Avslutningsvis kommer stödet för Linux att utökas, detta genom att Suse och Fedora blir tillgängliga via Windows Store.

Enklaste sättet att ladda ner uppdateringen är att använda sig av Windows Update. Observera att installationen kan ta en stund att slutföra och som vanligt rekommenderas att du tar en säkerhetskopia på alla dina viktiga filer först.