Lägg fönster på alla skrivbord

Virtuellt

En av nyheterna i Windows 10 var de virtuella skrivborden. Genom att klicka på knappen Aktivitetsvyn (till höger om förstoringsglaset i Aktivitetsfältet) och välja Nytt skrivbord kan du skapa flera olika skrivbord – till exempel ett för jobb och ett för fritid. Numera kan du även enkelt låta ett fönster automatiskt hamna på samtliga skrivbord.

Missa inte: Här är 19 saker att tänka på innan du köper en ny dator

HUR?
Öppna det fönster du vill placera på alla skrivbord och tryck på knappen Aktivitetsvyn. Högerklicka på fönstret och välj Visa det här fönstret på alla skrivbord. Från den här menyn kan du även välja att flytta och fästa fönster.

Styr musiken – utan att låsa upp

Låsskärm

Låsskärmen är den skärm som visas innan du har loggat in på datorn. Om du använder datorn som musikspelare lär du uppskatta att nu inte behöver låsa upp för att växla låt.

HUR?
Om du använder Microsoft-appen Groove Music märker du att det visas ett uppspelningsfönster på Låsskärmen – så du kan bläddra och stoppa även utan att logga in.

Växla mellan hörlurarna

Uppspelning

Har du flera ljudprylar, till exempel både hörlurar och hörlurar? Att växla mellan dem har blivit smidigare.

HUR?
Klicka på hörlursikonen till höger och välj pilen. Nu visas dina ljudenheter – och du kan snabbt växla mellan dem.

Ändra Startmenyn

Anpassa

När du klickar på Startknappen visas Startmenyn, och även den har fått en ansiktslyftning. Bredvid inställningsknapparna längst till vänster har du en spalt som visar alla program och appar i en lista – samt en samling så kallade paneler där du kan placera dina favoritprogram. Numera har du också fler möjligheter att styra hur Startmenyn ska se ut.

HUR?
Öppna Inställningar och välj Anpassning, Start. Här kan du bland annat visa fler paneler och du kan bestämma vilka mappar som ska visas i Startmenyn. Du kan även dra i Startmenyns ytterkanter för att ändra storlek på den.

Visa alla program och appar

Alla appar

Är du på jakt efter ett visst program eller en viss app som ligger på din dator? Det har blivit lite enklare.

HUR?
Om du kör Windows 10 i datorläge är det bara att klicka på Startknappen så visas alla appar i alfabetisk ordning – med de mest använda överst. Kör du i surfplatteläget pekar du på Startknappen och väljer sedan knappen Alla appar högt upp till vänster. Nu ser du en ny och mer lätthanterlig alfabetisk lista.