I veckan släppte Microsoft den första testversionen av Windows 10 för nedladdning hos allmänheten. Har du varit våghalsig och installerat det på din hårddisk kan du dra nytta av dessa tips kring några av nyheterna.

Anpassa brickorna på startmenyn

windows 10 startmenyn

En av nyheterna med startmenyn är att den nu har stöd för brickor med information från olika program och appar. Genom att högerklicka på en bricka kan ändra på storleken. Du kan även flytta en bricka genom att klicka en gång på den och sedan dra den dit du vill.

Starta i det moderna gränssnittet

windows 10 moderna gränssnittet

Nytt i Windows 10 är att du nu landar direkt i skrivbordsmiljön från start. Saknar du emellertid startskärmen med det moderna gränssnittet kan du ändra tillbaka till det. Högerklicka på aktivitetsfältet och välj Properties och sedan Start Menu. Kryssa för alternativet högst upp och klicka OK.

Anpassa startmenyn

windows 10 startmenyn

På samma plats som i föregående tips kan du även skräddarsy startmenyn. Klicka i stället på Customize för att få fram en lista över de saker du vill ska vara synliga i startmenyn.

Inställningar för appar

windows 10 appar

Appar kan nu köras i det traditionella gränssnittet i Windows 10. Du kan dock anpassa hur de olika apparnas inställningar genom att klicka på ikonen längst upp i det vänstra hörnet i det fönster som appen körs.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning