Ett av skälen till att så många användare ratade Windows 8 var att de inte hade något att säga till om kring det nya gränssnittet. Microsoft vill inte göra om samma misstag och ber nu användarna komma med förslag på vad som kan göras bättre i Windows 10.

Testversionen av Windows 10 som släpptes för nedladdning av allmänheten i början av månaden har en inbyggd röstlåda som låter användarna ge förslag på förbättringar.

Här är de tio förslag som har fått flest röster kring funktioner som är relevanta för de flesta användare. Vi har sållat bort funktioner som är relaterade till specifika länder eller språk.

Flikar i Explorer

Flikar i Explorer

Över 12 000 personer vill att Filhanteraren / Windows Explorer ska få stöd för flikar. Något som de flesta andra operativsystem har haft sedan tidigare.

Gör uppgraderingen till Windows 10 gratis

Nästan 11 000 användare vill att uppgraderingen av Windows 10 ska bli gratis för de som kör Windows 8. Inte företagsversionen, men Home-versionen borde enligt användarna bli gratis på samma sätt som Apple erbjuder gratis uppgraderingar.

Samla ALLA drivrutiner på Windows Update

Samla ALLA drivrutiner på Windows Update

Problemen med drivrutiner är något som många retar sig på. På tredjeplats kommer önskan om att alla drivrutiner ska kunna laddas ned på Windows Update istället för att behöva leta runt på tillverkarnas webbplatser.

Slå samman Datorinställningar och Kontrollpanelen

Av någon anledning har Microsoft två ställen för att göra inställningar, Datorinställningar och Kontrollpanelen. Varför är det ingen som förstår, och det gör saker bara mer förvirrande.

Ta död på Aero-ikonerna

Ta död på Aero-ikonerna

Vissa älskar det, medan andra hatar det. Över 4 000 personer vill i alla fall att Aero-ikonerna ska bytas ut i Windows 10 till plattare versioner.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning