På Kungliga biblioteket i Stockholm går det att läsa gamla tidningar. Här finns över 120 miljoner sidor från mitten av 1600-talet lagrade. Mycket ligger på mikrofilm, men en hel del finns även i digital form. Man har bland annat digitaliserat alla Aftonbladet och Svenska Dagbladet sedan 1830-talet

Via KB:s nya sajt kan du läsa de tidningar som är äldre än 150 år i fulltext utan någon registrering. För yngre tidningar sätter upphovsrätten stopp, och du får då lov att gå till Kungliga biblioteket om du vill läsa. Det är dock fritt fram att söka, så du som har ett ovanligt namn kan med andra ord kolla om något har skrivits om dig och dina släktingar. Perfekt oavsett om du släktforskar eller bara är allmänt nyfiken.

Om du är mer intresserad av nya tidningar och tidskrifter kan du numera läsa dem gratis på nätet – om du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer.

Via tjänster som Pressdisplay Retriever och BTJ Artikelsök kan du läsa tusentals artiklar gratis online. Kolla via ditt biblioteks hemsida vad de har att erbjuda!