Så skapar du ett Youtube-konto ...

1. För att kommentera och följa specifika kanaler behöver du ett Youtube-konto. I dag ägs Youtube av Google, vilket betyder att ditt Youtube- och Google-konto är sammankopplade. För att skapa ett Google-konto klickar du på Logga in högst upp i vänstra hörnet på Youtubes (youtube.com) startsida.

2. Klicka på Skapa ett nytt konto och skriv in dina uppgifter. Har du en Gmail-adress visas den under Välj ett användarnamn för Google.

3. Om du vill använda ­Googles tjänst Google+ klickar du på Skapa din profil i nästa fönster. Annars klickar du på Nej tack för att hoppa över det steget. Klicka på Tillbaka till Youtube för att börja använda Youtube.

... och börjar prenumerera på Youtube-klipp

1. Under fliken Intressanta videoklipp finns uppladdningar som är populära för tillfället inom olika kategorier. När du har använt sajten ett tag märker du att rekommendationerna sammanfaller med den typen av videor du brukar titta på. Under fliken Mina prenumerationer samlas uppladdningar från de kanaler du prenumererar på.

2. Under Mina Prenumera­tioner finns flikarna Bara ­uppladdade videoklipp och Alla aktiviteter. Under den senare fliken hittar du till exempel vilka klipp de kanaler du prenumererar på har kommenterat eller gillat.

3. För att prenumerera på en Youtube-kanal kan du söka på användarnamnet i sökfältet högst upp på sajten och trycka på knappen PRENUMERERA under beskrivningen. Du kan även trycka på den röda ­Prenumerera-knappen under användarnamnet när du tittar på en video du gillar. I spalten till vänster finns alla dina prenumerationer listade. Siffrorna till höger om kanalens namn visar hur många aktiviteter som har tillkommit sedan sist.

TIPS!
Om du bokmärker sidan Bara uppladdade videoklipp under fliken Mina prenumerationer slipper du klicka dig fram dit varje gång du vill se vad som är nytt från dina favoritkanaler.

Så laddar du upp dina egna videoklipp

1. Klicka på Ladda upp högst upp i högra hörnet på startsidan. Du kan ladda upp ett klipp, antingen direkt från webbkameran eller en redan inspelad fil
från din kamera eller hårddisk. I många videoredigeringsprogram finns även en inställning för att exportera till Youtube.

2. För att ladda upp en fil från datorn, klicka på den stora röda knappen på nästa sida och välj vilken fil du vill ladda upp. Du kommer till en ny sida där du kan bestämma videoklippets rubrik, beskrivning, etiketter med mera.

3. Här kan du även ställa in vilka som ska få se ditt klipp. Om det är Offentligt kan vem som helst se det. Olistat betyder att det inte går att söka sig till klippet, men om du till exempel ger en person länken så kan de se klippet. Ett Privat videoklipp kan inte ses av någon annan så länge du inte ger dem tillåtelse.

4. Under Avancerade inställningar kan du ställa in om du exempelvis vill tillåta kommentarer på videoklippet och vilken kategori klippet tillhör.

5. När videoklippet har ­bearbetats klart, tyck på Publicera (eller Klar om klippet är Privat) och tryck på länken för att se videon.

6. Att radera en publicerad video är lite krångligt. Tryck på Min kanal uppe i vänsterspalten på förstasidan, sedan på Videohanteraren och markera de klipp du vill radera. Tryck sedan på Åtgärder och välj Ta bort.

TIPS!
Vill du ge dina videor det där lilla extra? Gå in på laddaner.nu och klicka på kategorin Film och video för att hitta massor av redigeringsprogram som hjälper dig få till det perfekta klippet.