Det är stor prisskillnad mellan olika mobilabonnemang, och du som väljer fel kan förlora flera tusen kronor om året.

Läs även: Stor jämförelse av alla operatörer – hitta bäst abonnemang för dig

Eftersom våra vanor är olika finns det inget abonnemang som är rätt för alla, och det är svårt att välja rätt eftersom vi sällan vet hur vår mobilanvändning ser ut.

Bill Minimizer

Androidappen Bill Minimizer lovar lösa det här problemet. Appen analyserar hur du verkligen använder mobilen – och hjälper dig på så sätt att hitta rätt abonnemang. Om din dataanvändning eller operatörernas erbjudanden förändras får du information så att du kan byta.

Hittills har den bara funnits som mobilapp, men nu kommer den även som sajt. I appen matchas du automatiskt med rätt operatör utifrån din faktiska användning medan du i sajten fyller i en egen uppskattning.

Fördelen med att använda sajten handlar förstås om din integritet. Genom att använda appen ger du företaget tillgång till hela din telefon, något som kan kännas integritetskränkande.

Bill Minimizer är inte ensam om att jämföra mobilpriserna. Comparific har en app som fungerar på ungefär samma sätt, och via webben kan du även använda exempelvis Prisjakt och Compricer.

Eftersom alla tjänster inte har med alla operatörer lönar det sig att använda fler än en, för att få hjälp att spara pengar.

  
Comparific