Prispress på miljoner prylar

Förra året julhandlade vi för 66 miljarder kronor. Frågan är – betalar du för mycket för dina julklappar? Svaret kan du få på shoppingagenten Prisjakt. Skriv bara in namnet på en produkt så får du se vilka butiker som säljer den till vilket pris.
Använder du Prisjakts app kan du plåta skanna streckkoden till en pryl när du står i butiken för att se om priset är bra.


Här hittar du fler prisagenter

Prisjakt jämför priset på 1,4 miljoner produkter, och om det inte räcker finns sajten Shoppingagenter.com. Här finns länkar till prisjämförelsesajter i ett 20-tal kategorier, exempelvis mobilabonemang, bläckpatroner och glasögon.  

Prispress när du shoppar utomlands

Du kan förstås inte bara julhandla i Sverige. På nätet går det att hitta bättre priser i utländska nätbutiker. Amerikanska Pricegrabber hjälper dig att hitta de här butikerna.

Kolla om tomten är pålitlig

Oavsett hur du shoppar kan det vara klokt att ta del av andra användares erfarenheter. Det finns många så kallade omdömessajter där du kan söka efter butikens namn för att se vad deras kunder tycker. Precis som alla andra sajter är det förstås klokt att ta omdömena med en stor typa salt.

Hundraklappen tipsar om billiga presenter

Julklappar behöver inte vara dyra. På Hundraklappen får du tips om presenter som är billiga eller till och med gratis. Bakom tjänsten står Advisa, som är en sajt där du kan jämföra bankernas räntor.

Så slipper du bli lurad

Har jag bytesrätt på mina julklappar? Ska jag köpa kontant eller på krita? Är det tryggt att näthandla utlandet? Det finns många frågor som en konsument kan behöva hålla koll på, och på Konsumenverkets sida Ung konsument finns vägledning för såväl gammal som ung.
www.ungkonsument.se/julhandel