Vid första uppstarten kommer du att märka att default-inställningarna i de installerade modulerna i många fall är på engelska och hämtar engelsk data. Som tur är går det att ändra och likt de flesta ändringar vi gör i Magic Mirror gör vi dem i config.js-filen. Du hittar den genom att klicka dig in i Magic Mirror-mappen i filhanteraren och därefter i config-mappen.

Raspberry Pi Magic Mirror

Efter att du bekantat dig med strukturen i config.js-filen bör du börja med att ändra klockan till 24-timmarsformat. Det gör du enkelt genom att ange 24 där det står timeFormat, strax ovanför listan som tituleras modules. Spara ändringar du gör och starta om Magic Mirror för att ändringarna ska träda i kraft.

Raspberry Pi Magic Mirror

Calendar-modulen visar händelser från en publik .ical-kalender. För att ändra kalender behöver du byta url-adress. Den förinställda versionen visar amerikanska högtider men vi föredrar att se svenska. Efter en snabb sökning har vi hittat en passande url-adress som vi klistrar in efter url: i module: ”calendar”. Vi passar även på att byta rubrik till ”Kommande högtider”.

Raspberry Pi Magic Mirror

Härnäst vill vi kunna se aktuellt väder i vår egen stad. Det löser vi genom att söka upp module: ”currentweather” och ändra location: till ”Stockholm, Sweden” och lägga in en api-nyckel i appid:

Api-nyckeln får du tag på genom att skaffa en gratisprofil på hemsidan openweathermap.org. När du skapat din profil hittar du api-nyckeln på din profilsida. Kopiera nyckeln och klistra in den efter appid: i config.js-filen.

Slutligen vill vi byta ut de textmeddelanden som visas på skärmen mot något mer personligt. Detta gör vi genom att lämna config.js-filen ifred och istället följa sökvägen MagicMirror/modules/default.

Här hittar vi mappar för alla installerade moduler och den vi vill ändra i heter compliments. Dubbelklicka på compliments.js-filen och du kommer att se ett väldigt snarlik struktur som den i config.js-filen. Beroende på vilken tid på dygnet det är kan du ange vilken fras spegeln ska visa. På redaktionen gillar vi kaffe och det reflekteras i bilden nedan.

Raspberry Pi Magic Mirror

Du behöver inte göra några andra ändringar än att byta ut våra fraser mot dina egna. Anger du flera olika fraser, som vi har gjort under ”evening”, kommer ordningen att slumpas fram. Spara när du är klar och starta om mjukvaran.

Med det gjort är Magic Mirror färdiginstallerad, konfigurerad och redo att användas. Som vi nämnde tidigare finns det många fler inställningar och moduler att leka runt med, men det överlåter vi åt dig. Nu väntar den mer praktiska (och tidskrävande) delen av projektet där vi ska snickra ihop alla komponenter till ett enda, förhoppningsvis någorlunda elegant paket.