Det går egentligen att lösa den här delen på hur många sätt som helst. Det finns dock några moment som är svåra att komma ifrån. Låt oss börja med datorskärmen. Vill du att att skärmen ska komma så nära glaset på spegeln som möjligt, eller bara minska omfånget runt själva skärmen, rekommenderar vi att du plockar bort skärmens yttre plasthölje. Det kräver oftast inte mer än att du lossar en eller två skruvar på baksidan och sedan bänder loss ramen på skärmen med en lämplig skruv­mejsel. Plocka därefter ut skärmen ur höljet.

Raspberry Pi Magic Mirror
Demolering. Vi använder en tunn, bred skruvmejsel för att lossa på limmet som håller ihop fram- och baksidan av plasthöljet runt skärmen.

Var försiktig ifall du märker att nätaggregatet är exponerat efter att du tar bort plasthöljet. Vår skärm har en skyddande kåpa över hela bakstycket men om din inte har det ska du ta det varsamt och inte röra skärmens nätdel – den kan nämligen fortfarande innehålla ström även om den varit avstängd en längre tid.

Raspberry Pi Magic Mirror
Naken. Det blev inte mycket kvar efter att vi plockat bort plastkåpan men det kommer bli det lättare att bygga en spegel av den.

Applicera spegelfilm

När det gäller monteringen av själva spegeln finns det flera alternativ. Antingen kan du köpa en färdig spegelskiva i samma storlek som bildskärmen eller så skaffar du en matchande glasskiva och spegelfilm som du applicerar på glasskivan. Glasskivan placeras sedan framför datorskärmen.

I den här guiden har vi dock applicerat spegelfilmen direkt på datorskärmen, vilket i ärlighetens namn inte är den optimala lösningen. Vill du ha bästa möjliga bildkvalitet eller om du har planer på att använda din skärm till andra ändamål i framtiden, exempelvis som en vanlig datorskärm igen, bör du satsa på en glasskiva med spegelfilm eller spegelskiva.

Raspberry Pi Magic Mirror
Spegelfilm. Vi kollar hur mycket film vi behöver.

Oavsett hur du väljer att göra är principen med att applicera spegelfilm densamma. Börja med att rengöra skärmen eller glaset. Mät ut och skär spegelfilmen i samma storlek som glaset/skärmen och avlägsna skyddspappret. Spreja glaset eller skärmen med vatten (var extra försiktig om du gör det på skärmen). Montera spegelfilmen och tryck ut eventuella luftbubblor med exempelvis ett bankkort. När spegelfilmen väl är på plats är det dags att kavla upp ärmarna och fixa ramen.