I den här guiden bygger vi vår egen ram men vill du spara tid (och har lite tur med utbudet i affären) går det förstås att köpa en färdig dito. Vi som inte haft samma flyt att hitta en passande ram mäter och spikar ihop fyra träskivor som en enkel ram, därefter fäster vi lister på långsidorna. Listerna är till för att hålla fast skärmen så att den inte trillar ur ramen när vi ställer upp den.

Raspberry Pi Magic Mirror
Plats! Monitorn placeras med bildytan neråt i den grandiost vackra ramen vi byggt.

Vi vänder sedan ramen med listerna nedåt och placerar skärmen på sin plats.

Raspberry Pi Magic Mirror
Stöd. Utan stödklossar hade skärmen enkelt kunnat tippa bakåt och orsaka sju års olycka.

Därefter monterar vi två träklossar på insidan så att skärmen inte kan trilla bakåt senare. Beroende på hur din egen konstruktion ser ut och var du kommer att ha spegeln kan det också vara klokt att göra strategiska hål i ramen för exempelvis elkablar och förbättrad luftgenomströmning.

Raspberry Pi Magic Mirror

Då vår ram är ganska djup behöver vi inte fästa vår Raspberry Pi på något särskilt sätt på baksidan. Istället låter vi den helt enkelt ligga vilande på ramens insida. Det går annars att fästa den med hjälp av till exempel en skruv och en plastdistans om du skulle föredra det.

Raspberry Pi Magic Mirror
Färdig. Ramen skulle må gott av lite finputs och färg, men vi älskar den ändå.

Slutligen kopplar vi in våra kablar och placerar spegeln där vi vill ha den. Nu återstår det bara att koppla in strömkabeln i eluttaget och unna oss själva en kopp kaffe, för det är ju det som vår nya, magiska spegel säger åt oss att göra.

raspberry pi magic mirror

Tips: Om vill stänga av skärmsläckaren

Om du inte vill att din magiska spegel ska slå över till skärmsläckare efter några minuters passiv användning kan du göra följande i LXTerminal:

sudo nano /boot/config.txt

Lägg sedan till följande två rader:

display_rotate=1

avoid_warnings=1

Spara ändringen och starta om din Raspberry Pi. Klart!