FRÅGA. Hur i hela friden säger jag upp mitt Skype? Jag försökte för ett par år sedan, men gav upp. Jag har upptäckt, att jag får avdrag på mitt bankkonto varje månad som jag har anledning att koppla till Skype. Detta trots att jag aldrig har ringt med Skype.

För ett par år sedan köpte jag och betalade något med Skype, men använde det aldrig. Jag antar nu, att det kanske var en prenumeration. Det är näst intill hopplöst att hitta någon rätsida på detta.
Leif

Skype

SVAR. Skype ägs sedan 2011 av Microsoft, och tjänsten har blivit en alltmer integrerad del av Windows, Office, Outlook.com och andra Microsoft-tjänster. Det här betyder att du som har ett Microsoft-konto (exempelvis en Outlook-, Live- eller Hotmail-adress) inte kan "bli av" med Skype. Det här är en tjänst som ingår, precis som exempelvis Microsofts adressbok och kalender.

Däremot behöver du förstås inte använda Skype, och du ska givetvis inte behöva betala något.
För att kontrollera vilka abonnemang/prenumerationer du har surfar du till www.skype.com och loggar in uppe till höger. Klicka på ditt namn eller din bild (också uppe till höger) och välj Mitt konto. Nu ser du dina abonnemang/prenumerationer, och här kan du säga upp dem.

Du kan också klicka på Skypes support, Contact us för att få information om hur du kommer i kontakt med Skypes supportavdelning. Det finns lite olika vägar att gå.

Om det här inte lyckas har du problem. Du kan nämligen inte spärra en utbetalning via din bank.

När vi ställde frågan vidare till Sveriges största bank Nordea fick vi följande svar ”Tyvärr kan inte Nordea stoppa det eftersom avtalet ingåtts mellan individen och bolaget fråga. En sista utväg om det inte går att få tag i företaget är att spärra kortet.”