Netflix finns i dag tillgängligt i nästan 50 länder, men tjänsten har trots det ett stort antal användare i de länder där företaget ännu inte är etablerat. Ett av dessa länder är Australien och enligt Netflix används tjänsten av över 200 000 hushåll i landet.

Missa inte: Netflix utbud filmer: De bästa nya filmerna på svenska Netflix just nu

För att kunna titta på Netflix i ett land som inte stöds av tjänsten måste användarna gå via en vpn-tjänst som döljer var de befinner sig och "lura" Netflix servrar att de befinner sig i USA.

Netflix börjar blockera vpn-tjänster

Enligt nya rapporter ser det nu ut som om Netflix försöker att blockera användare som ansluter sig via vpn-tjänster. Torrentfreak rapporterade i helgen att Netflix tilltag kan ha kommit efter påtryckningar från den amerikanska filmindustrin.

Flera vpn-tjänster som Unotelly, Unblockus och Torguard har rapporterat att Netflix inte längre fungerar på bland annat Android. Ben Van der Pelt på Torguard uppger till Torrentfreak att det här är en ny utveckling och det verkar som om Netflix håller på att testa nya sätt att blockera åtkomsten för de som använder vpn-tjänster.

En talesperson för Netflix uppger dock till Cnet att företaget inte har ändrat på sin policy vad gäller vpn-tjänster.

Netflix användaravtal säger emellertid tydligt att åtkomst via en vpn-tjänst inte är tillåtet.