Fler filmer och tv-serier att streama
>> Netflix: Bästa skräckfilmer
>> Netflix: Bästa tv-serier

>> Bästa filmerna på ViaplayCmore, och HBO

Netflix lägger till och tar bort filmer på löpande band. Om du inte använder en utbudstjänst som Flixable för att hålla koll på vad som är nytt kan det därför vara svårt att hänga med. I den här artikeln, som uppdateras varje månad, tipsar vi om våra favoritfilmer på svenska Netflix just nu. Både nya och lite äldre filmer får plats på listan, smalt som brett. Våra tips på bästa skräckfilmer hittar du här!

Netflix

World War Z

Filmen må inte alls nå upp till samma höjder som den unika boken med samma namn (läs genast!), men lyckas ändå göra ett dugligt jobb med att väcka liv i en rätt trött genre. Framför allt är antalet zombies löjligt många, och flera scener är riktigt spektakulära. Att följa en panikslagen Brad Pitt i ett korståg över en zombiedrabbad planet är dessutom en garant för underhållning, låt gå för att det sällan blir särskilt eftertänksamt.

År: 2013
Genre: Skräck
Längd: 1 timme, 57 minuter
Betyg IMDB: 7.0


Indiana Jones och de fördömdas tempel

Okej, del två i Indiana Jones-sagan är inte alls lika bra som originalet, eller den tredje delen men bjuder ändå på en minnesvärd äventyrsresa i läskiga katakomber. 1984 var dessutom Harrison Ford det hetaste som fanns att hämta från Hollywood-fabriken, och här är ett bra tillfälle att minnas en av hans mest ikoniska prestationer (konkurrensen är ju rätt mördande).

År: 1984
Genre: Äventyr
Längd: 1 timme, 58 minuter
Betyd IMDB: 7,6


Netflix

Fences

2017 års Oscars-upplaga bjöd på idel toppfilmer, och även om Fences blev nominerad i kategorin ”bästa film” har den försvunnit lite i konkurrensen. Det här är dock en riktigt välspelad historia om 1950-talets amerikanska samhälle, och den rasism som rådde då. Knappast lättsmält, men absolut något om du letar efter mer än underhållning för stunden.

År: 2016
Genre: Drama
Längd: 2 timmar, 19 minuter
Betyg IMDB: 7,2


Netflix

Captain Phillips

En högkvalitativ tillika Oscars-nominerad rulle med mysfarbrorn Tom Hanks på sommarkvällen är aldrig fel. Captain Phillips handlar om pirater längs med Afrikas kust, som tar ett helt fartyg som gisslan – och i samma veva får den amerikanska militären på halsen. Spännande, välspelad och tempofylld.

År: 2013
Genre: Drama
Längd: 2 timmar, 14 minuter
Betyg IMDB: 7,8


Netflix

Det

Det går en trend just nu att återuppliva 80-talet på vita duken, gärna i skräckformat. Och få karaktärer symboliserar årtiondet så väl som Det, en illasinnad clown i jakt på ond bråd död. I den här fullständigt lysande nyversionen ser vi svenske Bill Skarsgård i rollen som Det, en prestation han gör med bravur.

År: 2017
Genre: Skräck
Längd: 2 timmar, 15 minuter
Betyg IMDB: 7,4


Netflix

Notting Hill

I den här nittiotalspärlan får vi stifta bekantskap med Julia Roberts och Hugh Grant – en duo som känns klippt och skuren för en romantisk komedi. Och visst, här får vi det mesta som genren erbjuder – London-romantik, omöjlig kärlek och snabba vändningar.

År: 1999
Genre: Romantisk komedi
Längd: 2 timmar, 4 minuter
Betyg IMDB: 7.1


Netflix

Anchorman 2: The Legend Continues

Will Ferell är inte direkt den mest sofistikerade komikern som existerar, och hans Anchorman-karaktär fullkomligt skriker dumhumor – på ett bra sätt, ska tilläggas. Här bestämmer sig gänget från den första filmen att starta upp New Yorks första nyhetskanal som sänder dygnet runt.

Genre: Komedi
Längd: 1 timme, 57 minuter
Betyg IMDB: 6,3