Missa inte:


Bästa Filmer Netflix The Big Short
Foto: YoutubeThe Big Short – trailer

The Big Short
The Big Short är baserad på en bok av Michel Lewis och bygger på verkliga händelser under finanskrisen I USA I början av 2000-talet. I filmen får vi följa ett gäng investerare som inser att bostadsbubblan håller på att spricka och placerar sina investeringar utifrån det, tvärtemot vad övriga landet gör. Vad de dock inte inser är hur genomkorrupt marknaden verkligen är och hur hart vanliga människor kommer att drabbas. Med rapp dialog, en Ryan Gosling i högform och supersnygg inramning lyckas The Big Short vara både smart och rolig på samma gång, och när eftertexterna till slut rullar vill vi åtminstone tro att vi blivit lite, lite klokare.

Se på Netflix
År: 2015
Genre: Komedi, drama
Längd: 2 tim och 10 min.
Betyg IMDB: 7,8


Filmer Netflix Look who's back
Foto: YoutubeLook who's back – trailer

Han är tillbaka (Look who’s back)
Hitler befinner sig i ena stunden vid sin bunker under slutstriden om Berlin. I nästa vaknar han upp i Berlin 2015. Med hjälp av en filmmakare lyckas han göra comeback i det tyska samhället – som Youtube-stjärna.

Det här är en sevärd film som kategoriseras som komedi, men tittar du bortom skämten hittar du istället en vass (och skrämmande) kommentar till nutidens högerextrema nytändningar i Europa.

Se på Netflix
År: 2015
Genre: Komedi
Längd: 1 tim och 56 min.
Betyg IMDB: 7,1


Filmer Netflix Sicario
Foto: YoutubeSicario – trailer

Sicario
Det drogrelaterade våldet eskalerar vid gränsen mellan USA och Mexiko. När en av kartellerna dödar en av FBI-agenten Kate Macers kollegor skickas hon till gränsen med ett allt annat än enkelt uppdrag: Utplåna kartellen skyldig till dådet.

Se på Netflix
År: 2015
Genre: Action, drama
Längd: 2 tim och 1 min.
Betyg IMDB: 7,6


Bra filmer på Netflix What the Health
Foto: YoutubeWhat the Health – trailer

What the health
I den här dokumentären får du följa en filmakare som avslöjar en av de största hemligheterna kring livsmedelsprodukter, men också hur myndigheter och läkemedelsföretag mörklägger den viktiga informationen från allmänheten.

Se på Netflix
Genre: Dokumentär
År: 2017
Längd: 1 tim och 37 min.
Betyg IMDB: 8,1


Filmer Netflix 71
Foto: Youtube'71 – trailer

’71
Under stridigheterna i Belfast mellan IRA och den brittiska armén under 1970-talet får vi följa en grupp brittiska soldater. Efter en händelse lämnas en av soldaterna ensam bakom fiendens posteringar. Nu måste han försöka ta sig tillbaka, men att gömma sig bland lokalbefolkningen är inte det lättaste med de motsättningar som finns.

Se på Netflix
Genre: Thriller, drama
År: 2014
Längd: 1 tim och 39 min.
Betyg IMDB: 7,2


12 years a slave
Foto: Youtube12 Years a Slave – trailer

12 Years a Slave

Filmen utspelar sig i USA innan inbördeskriget. Solomon Northup är en svart, men fri, man från New York som tillfångatas och säljs som slav. Det blir en lång kamp för att inte bara hålla sig vid liv, utan även försöka behålla någon form av värdighet. En jobbig, men mycket viktig och hyllad film.

Se på Netflix
Genre: Drama
År: 2013
Längd: 2 tim och 14 min.
Betyg IMDB: 8,1


Filmer Netflix Django Unchained
Foto: YoutubeDjango Unchained – trailer

Django Unchained
En tysk prisjägare (Christopher Waltz) köper slaven Django (Jamie Foxx) för att göra honom fri. Istället så börjar han träna honom för att hjälpa till som assisterande prisjägare. Men vägarna leder istället till den hänsynslöse plantageägaren (Leonardo DiCaprio) som äger Djangos fru. Som alla Quentin Tarantino-filmer bjudes det på nagelbitande spanning såväl som hård action och blod I överflöd.

Se på Netflix
Genre: Drama, action
År: 2012
Längd: 2 tim och 45 min.
Betyg IMDB: 8,4


Bästa filmer Netflix Star Trek
Foto: YoutubeStar Trek – trailer

Star Trek
I den här rebooten av Star Trek-serien möter vi James Kirk 25 år efter hans fars död. Hans far dog i en strid med romulan samma dag som Kirk föddes. Nu håller James Kirk på att utbilda sig till att bli en del av Starfleet, men han är en bråkstake och retar upp många på skolan, inte minst Spock. När plötsligt en nödsituation uppstår på Vulcan, tvingas James Kirk, Spock och de andra att samarbeta för att stoppa hotet.

Se på Netflix
Genre: Action, Scifi
År: 2009
Längd: 2 tim och 7 min.
Betyg IMDB: 8,0

Filmer Netflix Truman Show
Foto: YoutbeTruman Show – trailer

Truman Show
Truman bor i en liten stad där allting är perfekt. Kanske till och med lite för perfekt. Efter en händelse börjar han misstänka att allt inte står rätt till i den lilla staden och han börjar utforska vidare. Vad han ska upptäcka hade han aldrig kunnat ana…

Se på Netflix
Genre: Komedi, drama
År: 1998
Längd: 1 tim och 43 min.
Betyg IMDB: 8,1