Mer om streaming:

Netflix lägger till och tar bort filmer på löpande band. Om du inte använder en utbudstjänst som Flixable för att hålla koll på vad som är nytt kan det därför vara svårt att hänga med. I den här artikeln, som uppdateras varje månad, tipsar vi om våra favoritfilmer på svenska Netflix just nu. Både nya och lite äldre filmer får plats på listan, smalt som brett. Våra tips på bästa skräckfilmer hittar du här!

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Läs också: 12 tips som maxar ditt Netflix-konto


Ready Player One

Ready Player One

Virtual reality-hajpen går som en berg- och dalbana i verkligheten, men klart är att VR ger en helt ny typ av spelupplevelse. Ready Player One skildrar en framtid där människan flyr verklighetens misär för att i stället spendera all sin tid i en skrämmande naturtrogen, VR-värld. Bakom Oasis, som platsen heter, står ett numera avlidet geni, vars skapelse hotas av ondskefulla opportunister som vill göra den till sin. Det är upp till den unge protagonisten Wade (eller Parzival som han heter i Oasis) och hans spelvänner att säkra Oasis framtid genom att klara av ett antal actionfyllda utmaningar och hitta ledtrådarna.

Se på Netflix här!

År: 2018
Genre: Sci-fi/action
Längd: 2 t och 19 min
Betyg IMDB: 7.5


Walk the Line

Walk the Line

Den legendariske countrymusikern Johnny Cash avled 2003, och två år senare gick spelfilmen om hans liv och gärning – Walk the Line – upp på biodukarna. Naturligtvis blev det stor succé, inte minst med tanke på att såväl Joaquin Phoenix som Reese Witherspoon bjöd på fenomenala tolkningar av Johnny själv och hans framtida fru June. Givetvis bjuds vi på massor av kultförklarade musikalster längs vägen.

Se på Netflix här!

År: 2005
Genre: Dramabiografi
Längd: 2 t och 15 min
Betyg IMDB: 7.9


Birdman

Birdman

Skådespelaren Riggan Thomson gör braksuccé med superhjälterollen Birdman, och flera decennier senare är den påhittade karaktären mycket mer förknippad med honom än hans verkliga persona. Det skapar problem när Thomson försöker göra sig ett seriöst namn som Broadway-regissör. Birdman skildrar såväl en inre identitetskris som all nervositet inför teaterdebuten. En Michael Keaton i toppform axlar huvudrollen i filmen som tog hem fyra Oscarstatyetter 2015.

Se på Netflix här!

År: 2014
Genre: Drama
Längd: 1 t och 59 min
Betyg IMDB: 7.7


Avicii: True Stories

Avicii: True Stories

Den svenske megastjärnan Tim Bergling behöver knappast någon närmare presentation. DJ:n och musikproducenten gjorde succé världen över, men 2016 fick han sluta upp med det intensiva turnerandet för att ta hand om personen som faktiskt fanns kvar bakom Avicii-aliaset. Två år senare gick Tim Bergling bort. En hel musikvärld i sorg fick då upp ögonen för den här närgångna dokumentären, som gör det smärtsamt tydligt vilka uppoffringar "Avicii" tvingades göra för musikens skull. Finns även att se på SVT Play för dig som saknar Netflix-konto.

Se på Netflix här!

År: 2017
Genre: Musikdokumentär
Längd: 1 t och 37 min
Betyg IMDB: 7.7


Indiana Jones x2

Indiana Jones

Netflix vägar äro outgrundliga. Tidigare kunde vi se den andra filmen i Indiana Jones-trilogin på filmtjänsten, men nu är det istället första och sista som erbjuds. Det är synd att inte ha tillgång till samtliga tre filmer, men Harrison Fords pisksnärtande superarkeolog är sevärd i såväl Jakten på den försvunna skatten som Det sista korståget. Någon fullständig beskrivning av Indy-filmerna tror vi inte behövs, så vi lämnar dig med de två filmlänkarna nedan.

Se Jakten på den försvunna skatten
Se Det sista korståget

År: 1981, 1989
Genre: Actionäventyr
Längd: Runt 2 timmar (båda)
Betyg IMDB: 8.5 resp 8.2


The Social Network

The Social Network

Det sociala nätverket Facebook är i dag en självklar del av internet och binder ihop människor över hela världen. Dramafilmen från 2010 skildrar såväl Facebooks uppkomst som de infekterade bråk och konflikter som följde i kölvattnet av succén. Med nio år på nacken är filmen fortfarande högst sevärd, inte minst med tanke på alla de kontroverser och skandaler som kantat Facebook de senaste åren.

Se på Netflix här!

År: 2010
Genre: Drama
Längd: 2 tim
Betyg IMDB: 7.7


Gone Girl

Gone Girl

En psykologisk thriller med stort P, baserad på Gillian Flynns litterära storsäljare med samma namn. I filmen följer vi Nick Dunne (Ben Affleck), vars äktenskap med Amy (Rosamund Pike) är på rejält glid. När Amy försvinner spårlöst blir således maken misstänkliggjord per omgående, men allt är verkligen inte som det först framstår i den här omtumlande (men lite väl långa) filmen från 2014. Rekommenderas varmt för dig som gillar att bli överraskad om och om igen.

Se på Netflix här!

År: 2014
Genre: Dramathriller
Längd: 2 t och 28 min
Betyg IMDB: 8.1