Mer om streaming:

Netflix lägger till och tar bort filmer på löpande band. Om du inte använder en utbudstjänst som Flixable för att hålla koll på vad som är nytt kan det därför vara svårt att hänga med. I den här artikeln, som uppdateras varje månad, tipsar vi om våra favoritfilmer på svenska Netflix just nu. Både nya och lite äldre filmer får plats på listan, smalt som brett. Våra tips på bästa skräckfilmer hittar du här!

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Läs också: 12 tips som maxar ditt Netflix-konto

Spirited Away

Spirited Away

I år har Netflix till alla anime-fans stora glädje fått ta del av Studio Ghiblis utbud. Här finns bland annat klassiker som Min granne Totoro och Kikkis expressbud, men absolut mest framgångsrik är såklart oförglömliga Spirited Away. Chihiro bokstavligt talat snubblar in i en andevärld och måste rädda sina föräldrar från onda häxan Yubaba.

Se på Netflix här!

År: 2001
Genre: Fantasy, tecknat
Längd: 2 t och 5 min
Betyg IMDB: 8,6


Lady Bird

Lady Bird

Christina, eller Lady Bird som hon döpt om sig till, är uppväxt i ett kristet samhälle i en förort utanför LA. Det börjar bli dags att välja universitet och hon slits mellan att följa sitt hjärta och flytta till östkusten, trots att det är det sista som hennes dominanta mamma vill. Det här tonårsdramat är Greta Gerwigs regidebut, en riktigt stämningsfylld upplevlese med fantastiskt fint skådespel.

Se på Netflix här!

År: 2017
Genre: Drama
Längd: 1 t och 34 min
Betyg IMDB: 7,4


Call me by your name

Call me

Elio tillbringar sommaren tillsammans med sin familj i Italien när Oliver, en amerikansk student, anländer för att hjälpa till med Elios pappas studier. Snart blomstrar en relation upp mellan de två unga männen, någonting som måste hållas hemligt till varje pris. En vacker, lågmäld film som belönades med en Oscar för Bästa filmatisering 2017.

Se på Netflix här!

År: 2017
Genre: Drama
Längd: 2 t och 12 min
Betyg IMDB: 7,9


Ballad of Buster Scruggs

Netflix

Netflix har på senaste tiden fått möjlighet att sammarbeta med riktigt stora namn när det kommer till deras egenproducerade filmer. Den här Western-rullen är signerad inga mindre än Bröderna Coen och består av flera små korta historier från en svunnen tid i vilda västern. Samtliga är absurda, väldgjorda och såklart fruktansvärt vackra.

Se på Netflix här!

År: 2018
Genre: Drama, komedi
Längd: 2 t och 13 min
Betyg IMDB: 7,3


Birdman

Birdman

Skådespelaren Riggan Thomson gör braksuccé med superhjälterollen Birdman, och flera decennier senare är den påhittade karaktären mycket mer förknippad med honom än hans verkliga persona. Det skapar problem när Thomson försöker göra sig ett seriöst namn som Broadway-regissör. Birdman skildrar såväl en inre identitetskris som all nervositet inför teaterdebuten. En Michael Keaton i toppform axlar huvudrollen i filmen som tog hem fyra Oscarstatyetter 2015.

Se på Netflix här!

År: 2014
Genre: Drama
Längd: 1 t och 59 min
Betyg IMDB: 7.7


Indiana Jones x2

Indiana Jones

Netflix vägar äro outgrundliga. Tidigare kunde vi se den andra filmen i Indiana Jones-trilogin på filmtjänsten, men nu är det istället första och sista som erbjuds. Det är synd att inte ha tillgång till samtliga tre filmer, men Harrison Fords pisksnärtande superarkeolog är sevärd i såväl Jakten på den försvunna skatten som Det sista korståget. Någon fullständig beskrivning av Indy-filmerna tror vi inte behövs, så vi lämnar dig med de två filmlänkarna nedan.

Se Jakten på den försvunna skatten
Se Det sista korståget

År: 1981, 1989
Genre: Actionäventyr
Längd: Runt 2 timmar (båda)
Betyg IMDB: 8.5 resp 8.2


Gone Girl

Gone Girl

En psykologisk thriller med stort P, baserad på Gillian Flynns litterära storsäljare med samma namn. I filmen följer vi Nick Dunne (Ben Affleck), vars äktenskap med Amy (Rosamund Pike) är på rejält glid. När Amy försvinner spårlöst blir således maken misstänkliggjord per omgående, men allt är verkligen inte som det först framstår i den här omtumlande (men lite väl långa) filmen från 2014. Rekommenderas varmt för dig som gillar att bli överraskad om och om igen.

Se på Netflix här!

År: 2014
Genre: Dramathriller
Längd: 2 t och 28 min
Betyg IMDB: 8.1