Taken 1, 2 och 3

Taken

Liam Neeson spelar den stenhårde, CIA-pensionerade Bryan Mills som i första filmen bedriver en intensiv jakt på det albanska maffiagäng som kidnappat hans dotter. Tvåan kretsar kring efterspelet av händelserna i Taken 1, men då blir Mills själv kidnappad av albanerna. Taken 3 inleds med ett tragiskt mord som Mills själv blir misstänkt för. En klassisk slåss-och-rentvå-historia, med andra ord, som inte riktigt når upp till sina två föregångare. Som helhet är serien dock sevärd, särskilt om du gillar actionthrillers!

Se Taken 1
Se Taken 2
Se Taken 3

År: 2008-2014
Genre: Action/thriller
Längd: Olika
Betyg IMDB: 6.3, 6.3, 6


Nappily Ever After

Nappily ever after

Styrkan sitter inte i håret – eller? I den här Netflix-produktionen får vi följa den ytliga, framgångsrika Violet Jones som tvingas genomgå en rejäl livskris när det förflutna hinner ikapp henne. Som en följd ryker såväl hårsvall som kärleksrelationer all världens väg när Violet tvingas möta sina inre demoner för att komma underfund med vad som egentligen är viktigt här i livet. Enligt oss bättre än sitt IMDB-betyg.

Se på Netflix här!

År: 2018
Genre: Dramakomedi
Längd: 1 t och 38 min
Betyg IMDB: 6.4


Baksmällan 1-3

Baksmällan

Grabbighetsmätaren sköt i taket samma sekund som Baksmällan-trilogin hittade till Netflix. I den första filmen åker Doug (Justin Bartha) till Las Vegas med sitt kompisgäng för att fira sitt förestående bröllop. Det som börjar som en klassisk (om än extremt amerikansk) svensexa ballar ur totalt och blir till en brudgums värsta mardröm. De övriga filmerna följer samma tema. Ofta kul, alltid osmakligt och ibland extremt pinsamt. Se åtminstone första - sedan går det raskt utför.

Se Baksmällan på Netflix
Se Baksmällan 2 på Netflix
Se Baksmällan 3 på Netflix

År: 2009-13
Genre: Komedi
Längd: Olika
Betyg IMDB: 7.7, 6.5, 5.8


Blade Runner

Blade Runner

Nej, den här dystopiska klassikern från 1982 behöver ingen närmare presentation för den som är det minsta intresserad av sci-fi. Blade Runner utspelar sig i 2019 års Los Angeles och har en ung Harrison Ford i huvudrollen som androidjagande detektiv. Moraliska dilemman om mänsklighet, tokmaffigt synt-soundtrack och en storspelande Rutger Hauer som ärkefiende – den här filmen har allt och bör ses av precis alla!

Se på Netflix här!

År: 1982
Genre: Sci-fi
Längd: 1 t och 57 min
Betyg IMDB: 8.2


Into the Wild

Into the Wild

Detta är den hjärtkramande (och sanna!) berättelsen om en man som gör sig av med allt han äger, och gravt underutrustad drar ut i Alaskas vildmark för att hitta sig själv. Christopher McCandless duster med den oförlåtande naturen varvas med tillbakablickar som syr ihop berättelsen kring beslutet att bara lämna allt. Sean Penn regisserar finkänsligt och huvudrollsinnehavaren Emile Hirsch är i toppform. I verkligheten alltså – hur filmen slutar får du ta reda på själv.

Se på Netflix här!

År: 2007
Genre: Äventyrsdrama
Längd: 2 t och 28 min
Betyg IMDB: 8.1


Flight

Flight

Flygrädd? Se inte den här filmen! Flight inleds med den kanske mest omskakande och verklighetstrogna skildringen av en flygkrasch till dags dato, och då med Denzel Washington vid spakarna. Vad kan gå fel? Mycket förstås, men den tappre piloten lyckas på ett mirakulöst skickligt sätt rädda merparten av sina passagerarna. Det är efterspelet av flygolyckan som rullar upp en ännu värre, bakomliggande historia med allmänheten på första parkett.

Se på Netflix här!

År: 2012
Genre: Drama
Längd: 2 t och 19 min
Betyg IMDB: 7.3


Captain Phillips

Netflix

En högkvalitativ tillika Oscars-nominerad rulle med mysfarbrorn Tom Hanks på sommarkvällen är aldrig fel. Captain Phillips handlar om pirater längs med Afrikas kust, som tar ett helt fartyg som gisslan – och i samma veva får den amerikanska militären på halsen. Spännande, välspelad och tempofylld.

Se på Netflix

År: 2013
Genre: Drama
Längd: 2 t och 14 min
Betyg IMDB: 7,8