Nappily Ever After

Nappily ever after

Styrkan sitter inte i håret – eller? I den här Netflix-produktionen får vi följa den ytliga, framgångsrika Violet Jones som tvingas genomgå en rejäl livskris när det förflutna hinner ikapp henne. Som en följd ryker såväl hårsvall som kärleksrelationer all världens väg när Violet tvingas möta sina inre demoner för att komma underfund med vad som egentligen är viktigt här i livet. Enligt oss bättre än sitt IMDB-betyg.

Se på Netflix här!

År: 2018
Genre: Dramakomedi
Längd: 1 t och 38 min
Betyg IMDB: 6.4


De 12 apornas armé

12 apornas arme

Postapokalyps var det här! Bruce Willis spelar huvudrollen i den här sci-fi-klassikern från 1995, där mänskligheten närapå utplånats av ett mystisk virussjukdom. Genom en gammal hederlig tidsresa tvingas vår hjälte, James Cole, tillbaka till det förflutna för att hitta ett botemedel och på så sätt ändra på historien, men allt går naturligtvis inte som tänkt.

Se på Netflix!

År: 1995
Genre: Sci-fi/thriller
Längd: 2 t och 9 min
Betyg IMDB: 8.0


Ted

Ted

Den här grabbiga komedin fokuserar på förhållandet mellan en vuxen man och hans talande, djupt osympatiska teddybjörn. Den udda relationen ställer till det för John Bennet, som mannen heter, då han gång efter annan sätts i extremt udda situationer och får det svårt med kärlekslivet. Family Guy-esset Seth MacFarlane står för såväl regi som röst för Ted själv, vilket är en kvalitetsstämpel i sig.

Se på Netflix!

År: 2012
Genre: Komedi
Längd: 1 t och 46 min
Betyg IMDB: 6.9


Baksmällan 1-3

Baksmällan

Grabbighetsmätaren sköt i taket samma sekund som Baksmällan-trilogin hittade till Netflix. I den första filmen åker Doug (Justin Bartha) till Las Vegas med sitt kompisgäng för att fira sitt förestående bröllop. Det som börjar som en klassisk (om än extremt amerikansk) svensexa ballar ur totalt och blir till en brudgums värsta mardröm. De övriga filmerna följer samma tema. Ofta kul, alltid osmakligt och ibland extremt pinsamt. Se åtminstone första - sedan går det raskt utför.

Se Baksmällan på Netflix
Se Baksmällan 2 på Netflix
Se Baksmällan 3 på Netflix

År: 2009-13
Genre: Komedi
Längd: Olika
Betyg IMDB: 7.7, 6.5, 5.8


Borat

Borat

Den här skandalfilmen signerad Sacha Baron Cohen skapade enorma rubriker när den gick upp på biodukarna 2006. En kazakisk "reporter" skickas till USA för att göra tv-inslag om USA - eller "US and A" som huvudkaraktären själv säger. Här ligger fokus på överdrifter, sjuka kulturkrockar och att göra narr av olika länder och deras folksjäl. Cohen är något av en konnässör på området, så det hela blir både hejdlöst roligt och gravt provocerande.

Se på Netflix!

År: 2006
Genre: Komedi
Längd: 1 t och 24 min
Betyg IMDB: 7.3


Total Recall

Total Recall

Arnold Schwarzenegger, minnesresor och Mars. Vad kan gå fel? Mycket i själva filmen förstås, men på vita duken är Total Recall en riktig kultklassiker. Det som börjar med märkliga drömmar hos en vanlig knegare kulminerar i en rymdthriller där frågan om vad som kan betraktas som dröm respektive verklighet står i centrum. Fick en betydligt sämre "remake" 2012, då med Colin Farrell i huvudrollen.

Se på Netflix!

År: 1990
Genre: Sci-fi/actionthriller
Längd: 1 t och 45 min
Betyg IMDB: 7.5