Netflix lägger till och tar bort filmer på löpande band och det kan därför vara svårt att hänga med. I den här artikeln, som uppdateras varje månad, tipsar vi om våra favoritfilmer på svenska Netflix just nu. Både nya och lite äldre filmer får plats på listan, smalt som brett.

Bästa filmerna på Netflix just nu

Läs också: 12 tips som maxar ditt Netflix-konto


The Gray Man

The Gray Man

Är du ute efter ett tänkvärt, Oscarsvinnande generationsdrama i svartvitt, då gör du bäst i att fortsätta skrolla. Letar du efter underhållande action på hög nivå – då har du kommit rätt!

Ryan Gosling spelar en CIA-agent som får ett pris på sitt huvud och måste kämpa för att överleva. Han måste stoppa den före detta CIA-kollegan som satt igång jakten på honom. Rekommenderas inte bara för snabb och kul action, det är även en fröjd att se Chris Evans (Captain America) spela psykopat.

Genre: Action
Se The Gray Man på Netflix


Don't look up

Don't look up

En komet är på väg mot jorden och riskerar att förstöra hela planeten. Två astronomer (Leonardo DiCaprio och Jennifer Lawrence) försöker varna världen om vad som är på gång. Ingen vill dock lyssna och kallar det för fake news, trots att kometen är klart synlig.

Komedi som inte så subtil tar en sving mot den senaste tidens problem med fake news och åsikter som väger tyngre än fakta. Stjärnspäckad rollbesättning.

Se Don't look up på Netflix


Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!


Hustle

Hustle

Adam Sandler har fått ett uppsving i karriären sedan hans hyllade skådespelarinsats i Uncut Gems. I Hustle spelar han en talangscout för basketspelare. Han hittar en potentiell superstjärna i Spanien och gör nu allt för att lyckas ta sig hela vägen till NBA.

Se Hustle på Netflix


Uncut Gems

Uncut Gems

Adam Sandler spelar en något skum juvelerare som gör allt för att lyckas tjäna en hacka, samtidigt som han är skyldig väldigt tveksamma människor pengar. Högt tempo och mycket skitsnack utlovas. Det här är Adam Sandlers comeback, och kanske första filmen han visar verklig skådespelartalang.

Se Uncut Gems på Netflix


Day Shift

Day Shift

En skruvad action-skräck-komedi med Jamie Foxx och Dave Franco i huvudrollerna. Jamie Foxx spelar en vampyrjägare i Los Angeles som jagar vampyrer för att ha råd med sin dotters skolavgift. Lättsamt och underhållande för dig som gillar snabb action och vampyrer.

Se Day Shift på Netflix


Eurovision

Eurovision

Will Ferrell tolkar Eurovision. Det kan inte bli mycket mysigare och feelgood än så här. I Eurovision får vi följa det isländska bandet Fire Saga (Will Ferrell och Rachel McAdams) som lyckas ta sig till finalen i Eurovision med lite tur. Men kan de vinna?

I filmen dyker även Mikael Persbrandt och en hel drös Eurovison-stjärnor upp.

Se Eurovision på Netflix


Snatch

Snatch

En riktig klassiker från Guy Ritchie (Lock, Stock, and Two Smoking Barrels) med tunga namn som Brad Pitt, Benicio Del Toro och Vinnie Jones. En unik gangsterrulle om en diamantkupp som spårar ur.

Se Snatch på Netflix


The Dig

The Dig

Världen är precis på randen till andra världskriget när en arkeolog kallas in för att spana in några mystiska knölar i marken. Efter några spadtag och en nära döden-upplevelse inser de att det döljer sig världsomvälvande upptäckter under mark. En film baserad på verkliga händelser med fantastiska skådespelare där historiska fynd blandas med hjärtskärande relationsdraman.

Se på Netflix här!

År: 2021
Genre: Drama
Längd: 1 t och 52 min
Betyg IMDB: 7,1


Spirited Away

Spirited Away

I år har Netflix till alla anime-fans stora glädje fått ta del av Studio Ghiblis utbud. Här finns bland annat klassiker som Min granne Totoro och Kikkis expressbud, men absolut mest framgångsrik är såklart oförglömliga Spirited Away. Chihiro bokstavligt talat snubblar in i en andevärld och måste rädda sina föräldrar från onda häxan Yubaba.

Se på Netflix här!

År: 2001
Genre: Fantasy, tecknat
Längd: 2 t och 5 min
Betyg IMDB: 8,6


Ballad of Buster Scruggs

Netflix

Netflix har på senaste tiden fått möjlighet att sammarbeta med riktigt stora namn när det kommer till deras egenproducerade filmer. Den här Western-rullen är signerad inga mindre än Bröderna Coen och består av flera små korta historier från en svunnen tid i vilda västern. Samtliga är absurda, väldgjorda och såklart fruktansvärt vackra.

Se på Netflix här!

År: 2018
Genre: Drama, komedi
Längd: 2 t och 13 min


Nappily Ever After

Nappily ever after

Styrkan sitter inte i håret – eller? I den här Netflix-produktionen får vi följa den ytliga, framgångsrika Violet Jones som tvingas genomgå en rejäl livskris när det förflutna hinner ikapp henne. Som en följd ryker såväl hårsvall som kärleksrelationer all världens väg när Violet tvingas möta sina inre demoner för att komma underfund med vad som egentligen är viktigt här i livet. Enligt oss bättre än sitt IMDB-betyg.

Se på Netflix här!

År: 2018
Genre:Dramakomedi
Längd: 1 t och 38 min
Betyg IMDB:6.4


To the Bone

To the bone

Kvalitén på Netflix originaltitlar är minst sagt svajig – men To The Bone är definitivt en av de bättre filmerna i sortimentet. Den allvarliga ätstörningen anorexia nervosa och dess följder för 20-åriga Ellen står i fokus. Att arbeta med sig själv och relationen till andra, åka in och ut från gruppboenden och jaga små, små framsteg i en kamp på liv och död är svårsmälta ämnen för vissa. Vi nöjer oss med att säga att det här är en väldigt sevärd film som inte lämnar någon opåverkad.

Se på Netflix
År: 2017
Genre: Drama
Längd: 1 tim och 47 min


Annihilation

Annihilation

Alex Garland står bakom klockrena rullar som Ex Machina och 28 dagar senare. Nu finns hans mästerligt filmade sci-fi-skräckis Annihilation på Netflix, och det är en riktig vattendelare. Vissa älskar den medan andra har svårt att begripa varför kulturpressen ger idel hyllningar.

Annihilation är baserad på boken Avgrund av Jeff Vandermeer, och handlar om en olycksalig expedition in i den förvridna världen bakom "Skimret" som håller på att sluka jorden. Allt är jättekonstigt, suggestivt och väldigt otäckt. Med grymma skådisar som Nathalie Portman, Jennifer Jason Leigh och Tuva Novotny (!) är det här en film som fans av vackra sci-fi-tolkningar definitivt borde titta närmare på.

Se på Netflix

År:2018
Genre:Sci-fi / skräck
Längd:1 tim och 55 min
Betyg IMDB: 7,2


Paddington 1 och 2

Paddington

Här har vi en riktig gull-rulle med den borttappade teddybjörnen Paddington i huvudrollen! En jordbävning tvingar bort den lurvige protagonisten från sitt hem i Perus djungler, och han anländer snart i London för att söka efter spår från en gammal människovän till familjen. Han söker skydd hos en familj, men blir snart jagad av en ondskefull taxidermist som specialiserat sig på exotiska djur. De animerade inslagen är välgjorda i den här feel good-filmen som kan ses av såväl stora som små.

Se Paddington på Netflix
Se Paddington 2 på Netflix


Imperial Dreams

Imperial Dreams

Att bryta sig loss från kriminaliteten är inte lätt för Bambi (John Boyega), som efter ett fängelsestraff dessutom försöker ge sin son ett annat öde än det som kan tyckas vara skrivet i sten. Alla sidor av Los Angeles är inte lika trevliga, och Bambi får kämpa vilt för att överleva från dag till dag. Trots ett lite råbarkat yttre är Imperial Dreams en finstämd film som kretsar kring orättvisor, förutsättningar och den villkorslösa kärleken mellan far och son.

Se på Netflix

År:2014
Genre:Drama
Längd:1 tim och 27 min
Betyg IMDB: 6,8


Blue Jay

Netflix Bluejay

I det här romantiska homecoming-dramat får vi följa Jim och Amanda, som träffas i sin gamla hemstad för att snacka minnen. Den här typen av filmer riskerar att bli rejält klyschiga, men Blue Jay lyckas att vara både vemodig och hyfsat nydanande.

Se på Netflix

Genre: Drama
År: 2016
Längd:1 tim och 20 min
Betyg IMDB: 7,3


For the Love of Spock

Netflix For the love of Spock

Oavsett om har plöjt samtliga Star Trek-avsnitt eller bara beskådat spektaklet på avstånd lär du ha någon slags relation med karaktären Spock. Leonard Nimoy som spelade Spock gick som bekant bort härom året, och i den här fantastiska dokumentären får vi följa hans liv. Bakom For the Love of Spock står hans son Adam Nimoy, som lyckats måla upp ett lika kärleksfullt som problematiskt karaktärsporträtt.

Se på Netflix

Genre: Dokumentär
År: 2016
Längd:1 tim och 51 min


Video: Tips som maxar ditt Netflix-konto


Mer om streaming: