Sherlock Holmes

Sherlock

Första filmen i actionfylda rebooten av Arthur Conan Doyles älskade böcker, här med Robert Downey Jr och Jude Law i rollerna som detektiven Sherlock Holmes och doktor John Watson. I första filmen tar sig radarparet an Lord Blackwood, som på ett mystiskt sätt återvänt från de döda.

Se på Netflix här!

År: 2009
Genre: Action
Längd: 2 t och 8 min
Betyg IMDB: 7,6


Benjamin Buttons otroliga liv

Benjamin Buttons otroliga liv

David Finchers mäktiga drama om Benjamin (Brad Pitt) som föds som en gammal, rynkig man och i stället blir allt yngre eftersom åren fortgår. En gripande och välspelad berättelse med en spännande twist på åldrande och allt vad det innebär. Benjamin Buttons otroliga liv belönades med tre Oscarstatyetter inom art direction, specialeffekter och smink. Det med all rätta – Brad ser otroligt gammal ut!

Se på Netflix

År: 2008
Genre: Drama
Längd: 2 tim och 46 min
Betyg IMDB: 7,8


En oväntad vänskap

The Intouchables

Trots att den har sju år på nacken vid det här laget väljer vi att kalla "Intouchables" för en modern klassiker. Det här är berättelsen om den starka vänskap som uppstår när en stenrik men förlamad man får en strulputte från förorten som ny assistent. Det börjar minst sagt ansträngt, men utvecklar sig snart till en av de finaste vänskapshistorierna vi sett på vita duken. Varning för känslor!

Se på Netflix

År: 2011
Genre: Drama
Längd: 1 tim och 52 min
Betyg IMDB: 8,5


The Dark Knight

The Dark Knight

Den här superhjälterullen har allt! Brutal Batman-action, feta specialeffekter och en postumt Oscarsbelönad Heath Ledger (vila i frid) som spelar en Joker i absolut världsklass. Det är svårt att förstå att den här filmen faktiskt har tio år på nacken – så väl har den åldrats. Att uppföljaren, The Dark Knight Rises, saknas på Netflix är inte annat än en ren styggelse. Ge oss!

Se på Netflix

År: 2008
Genre: Action
Längd: 2 tim och 32 min
Betyg IMDB: 9,0


To the Bone

To the bone

Kvalitén på Netflix originaltitlar är minst sagt svajig – men förra årets to The Bone är definitivt en av de bättre filmerna i sortimentet. Den allvarliga ätstörningen anorexia nervosa och dess följder för 20-åriga Ellen står i fokus. Att arbeta med sig själv och relationen till andra, åka in och ut från gruppboenden och jaga små, små framsteg i en kamp på liv och död är svårsmälta ämnen för vissa. Vi nöjer oss med att säga att det här är en väldigt sevärd film som inte lämnar någon opåverkad.

Se på Netflix
År: 2017
Genre: Drama
Längd: 1 tim och 47 min
Betyg IMDB: 6,9