Benjamin Buttons otroliga liv

Benjamin Buttons otroliga liv

David Finchers mäktiga drama om Benjamin (Brad Pitt) som föds som en gammal, rynkig man och i stället blir allt yngre eftersom åren fortgår. En gripande och välspelad berättelse med en spännande twist på åldrande och allt vad det innebär. Benjamin Buttons otroliga liv belönades med tre Oscarstatyetter inom art direction, specialeffekter och smink. Det med all rätta – Brad ser otroligt gammal ut!

Se på Netflix

År: 2008
Genre: Drama
Längd: 2 tim och 46 min
Betyg IMDB: 7,8


Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story

Många har beskrivet den Star Wars-rulle som släpptes 2016 som den allra bästa av de nyare filmerna. Allvaret och mörkret är påtagligt i den här spin-offen som utspelar sig mellan Episod III och den allra första Star Wars-filmen Ett nytt hopp. Rebellerna har fått reda på imperiets planer att bygga ett otroligt massförstörelsevapen, Dödsstjärnan, och en liten insatsstyrka ger sig av för att sätta käppar i hjulet för planerna. Även om vi på förhand vet att Dödsstjärnan byggdes finns det mycket spänning att hämta här!

Se på Netflix

År: 2016
Genre: Sci-fi/action
Längd: 2 tim och 13 min
Betyg IMDB: 7,8


Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

J.K Rowlings magiska värld sträcker sig längre än till Hogwarts grindar. I den här uppföljaraktuella filmen, som utspelar sig långt innan Harry Potter, följer vi trollkarlen/zoologen Newt Scaramanders jakt på magiska varelser som skapar kaos i New York. Alltid lika kompetente Eddie Redmayne, som bland annat spelade Stephen Hawking i The Theory of Everything, har huvudrollen.

Se på Netflix

År: 2016
Genre: Fantasy/äventyr
Längd: 2 tim och 13 min
Betyg IMDB: 7,4


En oväntad vänskap

The Intouchables

Trots att den har sju år på nacken vid det här laget väljer vi att kalla "Intouchables" för en modern klassiker. Det här är berättelsen om den starka vänskap som uppstår när en stenrik men förlamad man får en strulputte från förorten som ny assistent. Det börjar minst sagt ansträngt, men utvecklar sig snart till en av de finaste vänskapshistorierna vi sett på vita duken. Varning för känslor!

Se på Netflix

År: 2011
Genre: Drama
Längd: 1 tim och 52 min
Betyg IMDB: 8,5


The Dark Knight

The Dark Knight

Den här superhjälterullen har allt! Brutal Batman-action, feta specialeffekter och en postumt Oscarsbelönad Heath Ledger (vila i frid) som spelar en Joker i absolut världsklass. Det är svårt att förstå att den här filmen faktiskt har tio år på nacken – så väl har den åldrats. Att uppföljaren, The Dark Knight Rises, saknas på Netflix är inte annat än en ren styggelse. Ge oss!

Se på Netflix

År: 2008
Genre: Action
Längd: 2 tim och 32 min
Betyg IMDB: 9,0


To the Bone

To the bone

Kvalitén på Netflix originaltitlar är minst sagt svajig – men förra årets to The Bone är definitivt en av de bättre filmerna i sortimentet. Den allvarliga ätstörningen anorexia nervosa och dess följder för 20-åriga Ellen står i fokus. Att arbeta med sig själv och relationen till andra, åka in och ut från gruppboenden och jaga små, små framsteg i en kamp på liv och död är svårsmälta ämnen för vissa. Vi nöjer oss med att säga att det här är en väldigt sevärd film som inte lämnar någon opåverkad.

Se på Netflix
År: 2017
Genre: Drama
Längd: 1 tim och 47 min
Betyg IMDB: 6,9