Mer om streaming:

Netflix lägger till och tar bort filmer på löpande band. Om du inte använder en utbudstjänst som Flixable för att hålla koll på vad som är nytt kan det därför vara svårt att hänga med. I den här artikeln, som uppdateras varje månad, tipsar vi om våra favoritfilmer på svenska Netflix just nu. Både nya och lite äldre filmer får plats på listan, smalt som brett. Våra tips på bästa skräckfilmer hittar du här!

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Läs också: 12 tips som maxar ditt Netflix-konto


Malcolm & Marie

Malcolm & Marie

Den här filmen utspelar sig under en kväll, när paret Malcolm och Marie kommer hem från en premiär av Malcolms senaste film. Malcolms initiala entusiasm över det varma mottagandet vänds till frustration när Marie inte delar hans glädje. En lågmäld film med känsla för detaljer som mer känns som en pjäs än något annat. En film helt och hållet inspelad och släppt under pandemin.

Se på Netflix här!

År: 2021
Genre: Drama
Längd: 1 t och 46 min
Betyg IMDB: 6,7


The Dig

The Dig

Världen är precis på randen till andra världskriget när en arkeolog kallas in för att spana in några mystiska knölar i marken. Efter några spadtag och en nära döden-upplevelse inser de att det döljer sig världsomvälvande upptäckter under mark. En film baserad på verkliga händelser med fantastiska skådespelare där historiska fynd blandas med hjärtskärande relationsdraman.

Se på Netflix här!

År: 2021
Genre: Drama
Längd: 1 t och 52 min
Betyg IMDB: 7,1


The Devil All The Time

The Devil All the Time

Arvin, tycks förföljas av otur efter att han förlorat båda sina föräldrar i tidig ålder, och kämpar för att ställa saker till rätta. Hans vän Leonora får uppmärksamhet från den nya prästen i byn, Preston Teagarden. På väg mot staden är Carl och Sandy, ett gift par som utger sig för att vara fotografer, men som egentligen har betydligt mer ondskefulla planer för sina modeller. Alla livsöden flätas till slut samman i den lilla staden Meade i Ohio. I rollerna ser vi bland annat Bill Skarsgård, Robert Pattinson och Tom Holland. Det här är inte en film för dig som letar efter en upplyftande rulle att mysa framför!

Se på Netflix här!

År: 2020
Genre: Drama
Längd: 2 t och 18 min
Betyg IMDB: 7,1


Rocketman

Rocket Man

Taron Egerton, kanske mest känd från The Kingsman, gestaltar Elton John i den här filmen om den legendariska artistens liv. En färgsprakande biografi fylld med musikalnummer från Eltons arkiv, där vi får se hur några av hans största hittar blev till.

Se på Netflix här!

År: 2019
Genre: Drama
Längd: 2 t och 1 min
Betyg IMDB: 7,3


Green book

Greenbook

I 1960-talets USA får dörrvakten Tony Lip ett gig som chaufför för den afroamerikanska klassiska pianisten Don Shirley. Tillsammans ger de sig av på en resa genom Amerikanska södern, Don med en guide för hur de ska ta sig igenom den hårt segregerade södern säkert, och Tony med sin kaxiga, italienska attityd.

Se på Netflix här!

År: 2018
Genre: Drama
Längd: 2 t och 10 min
Betyg IMDB: 8,2


Scott Pilgrim vs The World

Scott Pilgrim

Filmer baserade på serietidningar är inget nytt, men få har fångat känslan så bra som den här. Scott Pilgrim bor i Kanada och bearbetar fortfarande uppbrottet med sitt ex, numera kända sångerskan Envy Adams. Plötsligt dyker nya, rullskridsskoåkande Ramona upp. För att dejta henne måste Scott inte bara hitta ett bra sätt att göra slut med sin nuvarande, betydligt yngre flickvän Knives Chau, utan också besegra alla Ramonas ex.

Se på Netflix här!

År: 2010
Genre: Action, komedi
Längd: 1 t och 52 min
Betyg IMDB: 7,5


O Brother, Where Art Thou

O brother where art thou

Bröderna Coens minst sagt annorlunda tolkning av Homeros Odyséen. Tre förrymda fångar ger sig av för att hitta en nedgrävd skatt. På vägen lyckas de sjunga in en dunderhit, springa in i otäcka sjöjungrur, cykloper och Ku Klux Klan.

Se på Netflix här!

År: 2000
Genre: Komedi, äventyr
Längd: 1 t och 47 min
Betyg IMDB: 7,7


Spirited Away

Spirited Away

I år har Netflix till alla anime-fans stora glädje fått ta del av Studio Ghiblis utbud. Här finns bland annat klassiker som Min granne Totoro och Kikkis expressbud, men absolut mest framgångsrik är såklart oförglömliga Spirited Away. Chihiro bokstavligt talat snubblar in i en andevärld och måste rädda sina föräldrar från onda häxan Yubaba.

Se på Netflix här!

År: 2001
Genre: Fantasy, tecknat
Längd: 2 t och 5 min
Betyg IMDB: 8,6


Ballad of Buster Scruggs

Netflix

Netflix har på senaste tiden fått möjlighet att sammarbeta med riktigt stora namn när det kommer till deras egenproducerade filmer. Den här Western-rullen är signerad inga mindre än Bröderna Coen och består av flera små korta historier från en svunnen tid i vilda västern. Samtliga är absurda, väldgjorda och såklart fruktansvärt vackra.

Se på Netflix här!

År: 2018
Genre: Drama, komedi
Längd: 2 t och 13 min
Betyg IMDB: 7,3


Nappily Ever After

Nappily ever after

Styrkan sitter inte i håret – eller? I den här Netflix-produktionen får vi följa den ytliga, framgångsrika Violet Jones som tvingas genomgå en rejäl livskris när det förflutna hinner ikapp henne. Som en följd ryker såväl hårsvall som kärleksrelationer all världens väg när Violet tvingas möta sina inre demoner för att komma underfund med vad som egentligen är viktigt här i livet. Enligt oss bättre än sitt IMDB-betyg.

Se på Netflix här!

År: 2018
Genre:Dramakomedi
Längd: 1 t och 38 min
Betyg IMDB:6.4


Baksmällan 1-3

Baksmällan

Grabbighetsmätaren sköt i taket samma sekund som Baksmällan-trilogin hittade till Netflix. I den första filmen åker Doug (Justin Bartha) till Las Vegas med sitt kompisgäng för att fira sitt förestående bröllop. Det som börjar som en klassisk (om än extremt amerikansk) svensexa ballar ur totalt och blir till en brudgums värsta mardröm. De övriga filmerna följer samma tema. Ofta kul, alltid osmakligt och ibland extremt pinsamt. Se åtminstone första - sedan går det raskt utför.

Se Baksmällan på Netflix
Se Baksmällan 2 på Netflix
Se Baksmällan 3 på Netflix

År: 2009-13
Genre: Komedi
Längd: Olika
Betyg IMDB: 7.7, 6.5, 5.8


Into the Wild

Into the Wild

Detta är den hjärtkramande (och sanna!) berättelsen om en man som gör sig av med allt han äger, och gravt underutrustad drar ut i Alaskas vildmark för att hitta sig själv. Christopher McCandless duster med den oförlåtande naturen varvas med tillbakablickar som syr ihop berättelsen kring beslutet att bara lämna allt. Sean Penn regisserar finkänsligt och huvudrollsinnehavaren Emile Hirsch är i toppform. I verkligheten alltså – hur filmen slutar får du ta reda på själv.

Se på Netflix här!

År: 2007
Genre:Äventyrsdrama
Längd:2 t och 28 min
Betyg IMDB:8.1


En oväntad vänskap

The Intouchables

Trots att den har sju år på nacken vid det här laget väljer vi att kalla "Intouchables" för en modern klassiker. Det här är berättelsen om den starka vänskap som uppstår när en stenrik men förlamad man får en strulputte från förorten som ny assistent. Det börjar minst sagt ansträngt, men utvecklar sig snart till en av de finaste vänskapshistorierna vi sett på vita duken. Varning för känslor!

Se på Netflix

År: 2011
Genre: Drama
Längd: 1 tim och 52 min
Betyg IMDB: 8,5


The Dark Knight

The Dark Knight

Den här superhjälterullen har allt! Brutal Batman-action, feta specialeffekter och en postumt Oscarsbelönad Heath Ledger (vila i frid) som spelar en Joker i absolut världsklass. Det är svårt att förstå att den här filmen faktiskt har tio år på nacken – så väl har den åldrats. Att uppföljaren, The Dark Knight Rises, saknas på Netflix är inte annat än en ren styggelse. Ge oss!

Se på Netflix

År: 2008
Genre:Action
Längd:2 tim och 32 min
Betyg IMDB: 9,0


To the Bone

To the bone

Kvalitén på Netflix originaltitlar är minst sagt svajig – men förra årets to The Bone är definitivt en av de bättre filmerna i sortimentet. Den allvarliga ätstörningen anorexia nervosa och dess följder för 20-åriga Ellen står i fokus. Att arbeta med sig själv och relationen till andra, åka in och ut från gruppboenden och jaga små, små framsteg i en kamp på liv och död är svårsmälta ämnen för vissa. Vi nöjer oss med att säga att det här är en väldigt sevärd film som inte lämnar någon opåverkad.

Se på Netflix
År: 2017
Genre: Drama
Längd: 1 tim och 47 min
Betyg IMDB:6,9


Annihilation

Annihilation

Alex Garland står bakom klockrena rullar som Ex Machina och 28 dagar senare. Nu finns hans mästerligt filmade sci-fi-skräckis Annihilation på Netflix, och det är en riktig vattendelare. Vissa älskar den medan andra har svårt att begripa varför kulturpressen ger idel hyllningar. Annihilation är baserad på boken Avgrund av Jeff Vandermeer, och handlar om en olycksalig expedition in i den förvridna världen bakom "Skimret" som håller på att sluka jorden. Allt är jättekonstigt, suggestivt och väldigt otäckt. Med grymma skådisar som Nathalie Portman, Jennifer Jason Leigh och Tuva Novotny (!) är det här en film som fans av vackra sci-fi-tolkningar definitivt borde titta närmare på.

Se på Netflix

År:2018
Genre:Sci-fi / skräck
Längd:1 tim och 55 min
Betyg IMDB: 7,2


Bright

Bright

En påkostad originalrulle från Netflix med Will Smith i huvudrollen. Bright utspelar sig i en parallell verklighet där människor lever sida vid sida med fantasyväsen som orcher och alver. Givetvis i ett oförlåtande klassamhälle med xenofoba inslag. Ett oerhört kraftfullt, stavformat vapen står i handlingens centrum. Givetvis vill skurkar ha tag i det, samtidigt som det är upp till hjältarna att skydda världsalltet från att det ska hamna i deras giriga klor. Will Smith spelar en ärrad polis, som tillsammans med sin orchpartner Jakoby slungas in i några turbulenta dygn med katt och råtta-lekar, övervåld och en rejäl dos övernaturlighet. Är den bra? Det är upp till dig – även Bright har delat filmtittarna i två läger.

Se på Netflix

År:2017
Genre: Sci-fi / action
Längd: 1 tim och 57 min
Betyg IMDB: 6,4


Paddington

Paddington

Här har vi en riktig gull-rulle med den borttappade teddybjörnen Paddington i huvudrollen! En jordbävning tvingar bort den lurvige protagonisten från sitt hem i Perus djungler, och han anländer snart i London för att söka efter spår från en gammal människovän till familjen. Han söker skydd hos en familj, men blir snart jagad av en ondskefull taxidermist som specialiserat sig på exotiska djur. De animerade inslagen är välgjorda i den här feel good-filmen som kan ses av såväl stora som små.

Se på Netflix

År: 2014
Genre: Äventyr
Längd: 1 tim och 35 min
Betyg IMDB: 7,2


Okja

Okja

En hjärtevärmande och tankeväckande originalfilm från Netflix som skildrar relationen mellan en fattig flicka och en stor...gris...flodhäst...genetiskt modifierad varelse! Utspelar sig i en framtid när människan börjat experimentera med dna-strängar för att avla fram enorma boskapsdjur och tillfredsställa behovet av kött. Varelsen Okja och Mija bor i en avlägsen del av världen, men hamnar naturligtvis i knipa när pengalystna företagsledare får upp vittringen. Aktivism, köttätardebatt och människans ständiga jakt på resurser och inkomster präglar den här utmärkta dramafilmen från 2017. Se och betänk!

Se på Netflix

År:2017
Genre:Drama
Längd: 2 tim
Betyg IMDB: 7,4Imperial Dreams

Imperial Dreams

Att bryta sig loss från kriminaliteten är inte lätt för Bambi (John Boyega), som efter ett fängelsestraff dessutom försöker ge sin son ett annat öde än det som kan tyckas vara skrivet i sten. Alla sidor av Los Angeles är inte lika trevliga, och Bambi får kämpa vilt för att överleva från dag till dag. Trots ett lite råbarkat yttre är Imperial Dreams en finstämd film som kretsar kring orättvisor, förutsättningar och den villkorslösa kärleken mellan far och son.

Se på Netflix

År:2014
Genre:Drama
Längd:1 tim och 27 min
Betyg IMDB: 6,8


What the health

Bra filmer på Netflix What the Health
Foto: YoutubeWhat the Health – trailer

I den här dokumentären får du följa en filmakare som avslöjar en av de största hemligheterna kring livsmedelsprodukter, men också hur myndigheter och läkemedelsföretag mörklägger den viktiga informationen från allmänheten.

Se på Netflix

Genre:Dokumentär
År: 2017
Längd:1 tim och 37 min
Betyg IMDB:8,1


Blue Jay

Netflix Bluejay

I det här romantiska homecoming-dramat får vi följa Jim och Amanda, som träffas i sin gamla hemstad för att snacka minnen. Den här typen av filmer riskerar att bli rejält klyschiga, men Blue Jay lyckas att vara både vemodig och hyfsat nydanande.

Se på Netflix

Genre: Drama
År: 2016
Längd:1 tim och 20 min
Betyg IMDB: 7,3


For the Love of Spock

Netflix For the love of Spock

Oavsett om har plöjt samtliga Star Trek-avsnitt eller bara beskådat spektaklet på avstånd lär du ha någon slags relation med karaktären Spock. Leonard Nimoy som spelade Spock gick som bekant bort härom året, och i den här fantastiska dokumentären får vi följa hans liv. Bakom For the Love of Spock står hans son Adam Nimoy, som lyckats måla upp ett lika kärleksfullt som problematiskt karaktärsporträtt.

Se på Netflix

Genre: Dokumentär
År: 2016
Längd:1 tim och 51 min
Betyg IMDB: 7,6