Det

Netflix

Det går en trend just nu att återuppliva 80-talet på vita duken, gärna i skräckformat. Och få karaktärer symboliserar årtiondet så väl som Det, en illasinnad clown i jakt på ond bråd död. I den här fullständigt lysande nyversionen ser vi svenske Bill Skarsgård i rollen som Det, en prestation han gör med bravur.

Se på Netflix

År: 2017
Genre: Skräck
Längd: 2 t och 15 min
Betyg IMDB: 7,4


Notting Hill

Netflix

I den här nittiotalspärlan får vi stifta bekantskap med Julia Roberts och Hugh Grant – en duo som känns klippt och skuren för en romantisk komedi. Och visst, här får vi det mesta som genren erbjuder – London-romantik, omöjlig kärlek och snabba vändningar.

Se på Netflix

År: 1999
Genre: Romantisk komedi
Längd: 2 t och 4 min
Betyg IMDB: 7.1


Anchorman 2: The Legend Continues

Netflix

Will Ferrell är inte direkt den mest sofistikerade komikern som existerar, och hans Anchorman-karaktär fullkomligt skriker dumhumor – på ett bra sätt, ska tilläggas. Här bestämmer sig gänget från den första filmen att starta upp New Yorks första nyhetskanal som sänder dygnet runt.

Se på Netflix

År: 2013
Genre: Komedi
Längd: 1 t och 57 min
Betyg IMDB: 6,3


Dunkirk

Dunkirk

En av de populäraste storfilmerna från 2017 som belönades med hela tre Oscarsstatyetter. Under andra världkriget blir soldater från Belgien, Storbritannien och Frankrike omringade av tyska armén i franska staden Dunkirk. Vi får följa tre av dessa soldater som försöker lämna staden. Baserad på en sann historia.

Se på Netflix här!

År: 2017
Genre: Drama
Längd: 1 t och 46 min
Betyg IMDB: 8


Sherlock Holmes

Sherlock

Första filmen i actionfylda rebooten av Arthur Conan Doyles älskade böcker, här med Robert Downey Jr och Jude Law i rollerna som detektiven Sherlock Holmes och doktor John Watson. I första filmen tar sig radarparet an Lord Blackwood, som på ett mystiskt sätt återvänt från de döda.

Se på Netflix här!

År: 2009
Genre: Action
Längd: 2 t och 8 min
Betyg IMDB: 7,6