Han är tillbaka (Look who’s back)

Filmer Netflix Look who's back
Foto: YoutubeLook who's back – trailer

Hitler befinner sig i ena stunden vid sin bunker under slutstriden om Berlin. I nästa vaknar han upp i Berlin 2015. Med hjälp av en filmmakare lyckas han göra comeback i det tyska samhället – som Youtube-stjärna. Det här är en sevärd film som kategoriseras som komedi, men tittar du bortom skämten hittar du istället en vass (och skrämmande) kommentar till nutidens högerextrema nytändningar i Europa.

Se på Netflix

År: 2015
Genre: Komedi
Längd: 1 tim och 56 min
Betyg IMDB: 7,1


What the health

Bra filmer på Netflix What the Health
Foto: YoutubeWhat the Health – trailer

I den här dokumentären får du följa en filmakare som avslöjar en av de största hemligheterna kring livsmedelsprodukter, men också hur myndigheter och läkemedelsföretag mörklägger den viktiga informationen från allmänheten.

Se på Netflix

Genre: Dokumentär
År: 2017
Längd: 1 tim och 37 min
Betyg IMDB: 8,1


Django Unchained

Filmer Netflix Django Unchained
Foto: YoutubeDjango Unchained – trailer

En tysk prisjägare (Christopher Waltz) köper slaven Django (Jamie Foxx) för att göra honom fri. Istället så börjar han träna honom för att hjälpa till som assisterande prisjägare. Men vägarna leder istället till den hänsynslöse plantageägaren (Leonardo DiCaprio) som äger Djangos fru. Som alla Quentin Tarantino-filmer bjudes det på nagelbitande spanning såväl som hård action och blod I överflöd.

Se på Netflix

Genre: Drama, action
År: 2012
Längd: 2 tim och 45 min
Betyg IMDB: 8,4


The Prestige

Christopher Nolan har med rätta hyllats i filmkretsar de senaste åren, inte minst för Batman-trilogin. Karl har dock fler än läderlappssträngar på sin lyra – och frågan är om inte The Prestige är hans allra främsta rulle hittills. Här får vi följa två rivaliserande trollkarlar, som i jakt på det perfekta tricket dras in i en rejäl soppa. I rollistan hittar vi bland annat Hugh Jackman, Christian Bale och Michael Caine.

Se på Netflix

År: 2006
Genre: Drama
Längd: 2 tim och 10 min
Betyg IMDB: 8,5


Metallica: Some Kind of Monster

Finns det någon bättre musikdokumentär än Metallica: Some Kind of Monster? Nej, givetvis inte – det här är ren filmmagi oavsett vad du tycker om det världskända bandet. Metallica: Some Kind of Monster tar avstamp i inspelningen av albumet St.Anger, vilket visar sig vara en väldigt tuff period för James Hetfield och resten av medlemmarna. Vad som skiljer denna från alla andra otaliga dokumentärer om rockband som finns är att vi dels kommer otroligt, otroligt nära, dels att den finns ett fantastiskt driv här. Ett måste, och något av det allra bästa du någonsin kommer att hitta på Netflix.

Se på Netflix

År: 2004
Genre: Musikdokumentär
Längd: 2 tim och 21 min
Betyg IMDB: 7,5


The Amazing Spider-Man

spiderman

Vi har snart tappat räkningen på hur många gånger det går att reboota Spindelmannen. Marvels kanske mest kände hjälte har ju bevittnat sin farbrors död, och därefter försökt dölja sina superkrafter för nära och kära fler gånger än en annan byter underkläder. Hur som helst – The Amazing Spider-Man är ändå en rapp och snygg rulle, med en bitvis lysande Andrew Garfield i huvudrollen.

Se på Netflix

År: 2012
Genre: Action
Längd: 2 tim och 16 min
Betyg IMDB: 7,0