Flags of Our Fathers

Clint Eastwood har ju som bekant sadlat om till filmregissör sedan ett bra tag tillbaka – med högst blandat resultat, ska tilläggas. Krigsfilmen Flags of Our Fathers är pompös, snygg och påkostad, men också lite ofokuserad – och har en bra bit upp till de främsta i genren. Hur som helst, andra världskriget är ju nästan alltid en lyckad skådeplats för sådana här typer av filmer, och nog bjuds vi på action så att det både räcker och blir över.


Netflix My sex robot

Min Sexrobot

Robotar av olika slag är superhett i dag, och det finns naturligtvis mängder av områden som bara väntar på att utforskas. I Min Sexrobot får vi följa ett gäng forskare som tävlar om att ta fram världens första sexrobot. Intressant, aktuellt och välgjort.


Barry

Så här i tiden när vi går och väntar på att Donald Trump ska efterträda Barack Obama som USA:s nästa president kan det vara på sin plats att få en historielektion. I Barry får vi följa just Barack Obama under dennes college-år. Visserligen lyckas filmen aldrig nå upp till sin fulla potential – framför allt kommer vi inte tillräckligt nära Barack Obama – men känns så klart superrelevant.


Netflix Bluejay

Blue Jay

I det här romantiska homecoming-dramat får vi följa Jim och Amanda, som träffas i sin gamla hemstad för att snacka minnen. Den här typen av filmer riskerar att bli rejält klyschiga, men Blue Jay lyckas att vara både vemodig och hyfsat nydanande.


Netflix trolljakten

Trolljakten (Trollhunters)

Guillermo del Toro är ett namn som allt som oftast är en garant för skyhög kvalitet, och Netflix-producerade barnserien Trolljakten utgör inte något undantag. Här snackar vi animerad feelgood-fantasy, mystiska amuletter och elaka troll för hela slanten. Perfekt för dig som vill kolla tillsammans med barnen.

Missa inte: De bästa skräckfilmerna på Netflix


Netflix For the love of Spock

For the Love of Spock

Oavsett om har plöjt samtliga Star Trek-avsnitt eller bara beskådat spektaklet på avstånd lär du ha någon slags relation med karaktären Spock. Leonard Nimoy som spelade Spock gick som bekant bort härom året, och i den här fantastiska dokumentären får vi följa hans liv. Bakom For the Love of Spock står hans son Adam Nimoy, som lyckats måla upp ett lika kärleksfullt som problematiskt karaktärsporträtt.