Fler filmer och tv-serier att streama
>> Netflix: Bästa skräckfilmer
>> Netflix: Bästa tv-serier

>> Bästa filmerna på ViaplayCmore, och HBO

Netflix lägger till och tar bort filmer på löpande band. Om du inte använder en utbudstjänst som Flixable för att hålla koll på vad som är nytt kan det därför vara svårt att hänga med. I den här artikeln, som uppdateras varje månad, tipsar vi om våra favoritfilmer på svenska Netflix just nu. Både nya och lite äldre filmer får plats på listan, smalt som brett. Våra tips på bästa skräckfilmer hittar du här!

Spotflight

Spotlight

Under 70-talet fick de grävande journalisterna på tidningen Boston Globe i USA reda på att katolska präster i staden utnyttjat minderåriga sexuellt. När de börjar undersöka saken växer skandalen större. I filmen Spotlight får vi följa journalisterna när de följer upp källor och se de personliga kval de ställs inför innan publicering. En stark och spännande film som man knappt kan tro är baserad på verkliga händelser. I rollerna ser vi stora namn som Mark Ruffalo, Michael Keaton och Rachel McAdams.

Se på Netflix här!

År: 2015
Genre: Drama
Längd: 2 t och 8 min
Betyg IMDB: 8,1


Doctor Strange

Doctor Strange

När framstående kirurgen Stephen Strange är med om en katastrofal bilolycka blir han lidande av skakningar i händerna och kan därför inte operera längre. I jakten på att bli återställd vallfärdar han till ett tempel där hans värld vänds upp och ned och han får kontroll över helt nya dimensioner. En av dem enligt oss bättre Marvel-filmerna från de senaste åren med Benedict Cumberbatch, Mad Mikkelsen och Tilda Swinton i rollerna.

Se på Netflix här!

År: 2016
Genre: Action/Äventyr
Längd: 1 t och 55 min
Betyg IMDB: 7,5


Dunkirk

Dunkirk

En av de populäraste storfilmerna från 2017 som belönades med hela tre Oscarsstatyetter. Under andra världkriget blir soldater från Belgien, Storbritannien och Frankrike omringade av tyska armén i franska staden Dunkirk. Vi får följa tre av dessa soldater som försöker lämna staden. Baserad på en sann historia.

Se på Netflix här!

År: 2017
Genre: Drama
Längd: 1 t och 46 min
Betyg IMDB: 8


BFJ

Stora vänliga jätten (SVJ)

Fram med näsdukarna, här kommer en riktigt tårdrypande familjefilm för alla åldrar! SVJ handlar om Sophie, en föräldralös flicka, som en natt upptäcker att en jätte smyger omkring på gatorna utanför hennes barnhem. Jätten beslutar sig för att kidnappa henne så att hon inte berättar för någon, men bakom hans bryska yttre visar sig dölja en vänlig själ. En riktigt fin historia regisserad av ingen mindre än Steven Spielberg.

Se på Netflix här!

År: 2016
Genre: Familjefilm
Längd: 1 t och 52 min
Betyg IMDB: 6,4


Seven

Seven

När en massmördare vars offer har den gemensamma nämnaren att alla tycks ha något att göra med de sju dödssynderna kallas rutinerade polisen Somerset, spelad av Morgan Freeman, och nyinflyttade komissarien Mills, spelad av Brad Pitt, in för att lösa de brutala fallet. Det hela spårar snart ur och påverkar alla inblandade på ett personligt plan. Ingenting att rekommendera för dig som är känslig för riktigt obehagliga lik eller som letar efter en film som kommer få dig att känna dig glad efteråt.

Se på Netflix här!

År: 1995
Genre: Thriller
Längd: 2 t och 7 min
Betyg IMDB: 8,6


Catch me if you can

Catch me if you can

Den osannolika historien om Frank Abagnale, som under 60-talet förfalskade checkar värda 2,5 miljoner dollar i 26 olika länder. I den här filmen får vi följa hans resa som bland annat innebär att låtsas vara pilot, läkare och adokat, samtidigt som en envis FBI-agent ständigt är honom hack i häl. En riktigt spännande film där vi inte vet vem vi hejar på alla gånger.

Se på Netflix här!

År: 2002
Genre: Familjefilm
Längd: 2 t och 21 min
Betyg IMDB: 8,1


Sherlock

Sherlock Holmes

Första filmen i actionfylda rebooten av Arthur Conan Doyles älskade böcker, här med Robert Downey Jr och Jude Law i rollerna som detektiven Sherlock Holmes och doktor John Watson. I första filmen tar sig radarparet an Lord Blackwood, som på ett mystiskt sätt återvänt från de döda.

Se på Netflix här!

År: 2009
Genre: Action
Längd: 2 t och 8 min
Betyg IMDB: 7,6