Idrive: Mest en backuptjänst

Idrive är lite av en katt bland hermelinerna. Visserligen finns där en synkfunktion precis som hos de övriga tjänsterna vi har testat. Och visst finns det såväl integration i datorns filhanterare som tillgänglighet via ett webbgränssnitt och appar för både IOS och Android.

Idrive

Ändå är det väldigt tydligt att detta först och främst är tänkt som en backuptjänst, alltså en tjänst som med jämna mellanrum kopierar över utvalda filer och mappar i datorn till en lagring i molnet. Framför allt märks detta i gränssnittet som är rörigare och mer komplicerat än hos övriga tjänster i testet.

Idrive utmärker sig också negativt genom att bara ha årsvis betalning. Det kostar 635 kronor (69,50 dollar) för 2 TB, och det positiva är att detta är ett bra pris för så pass mycket lagringsutrymme.

Gratisutrymmet på 5 GB och uppladdningstiden på sju minuter och 35 sekunder för 1 GB storleksblandade filer är dock inte så mycket att hurra för och placerar båda Idrive i mitten av testresultaten.

Omdöme

Idrive är medelsnabbt och har ett prisvärt alternativ för 2 TB lagringsutrymme, men det faktum att det främst är en backuptjänst och enbart årsvisa betalningar ger en plats långt ned resultatlistan.


Idrive

Webbadress: www.idrive.com.
Språk: Engelska.
Systemkrav dator: Windows eller Mac.
Systemkrav mobil: Android eller IOS.
Mobilsynskronisering: Foton, videor, kontakter och kalender.
Inbyggda kontorsprogram: Nej.
Uppladdningstid för 1 GB filer i blandade storlekar: 7 minuter 35 sekunder.
Gratis utrymme: 5 GB.
Årskostnad litet abonnemang (under 200 GB): Saknas.
Årskostnad medelstort abonnemang (minst 200 GB): Saknas.
Årskostnad stort abonnemang (minst 1 TB): 635 kronor (69,50 dollar) för 2 TB (bara årsvis betalning).
Övriga abonnemang: Saknas.

plus

Billigt för 2 TB lagringsutrymme.

minus

Främst en backuptjänst. Ej på svenska. Bara årsvis betalning.

Betyg 3 av 5